BLIR MEDEIERE: – Jeg håper nå at mange ansatte vil benytte anledningen til å bli medeiere i konsernet, sier hovedtillitsvalgt Hanne Myhre Gravdal i SpareBank 1 Sørøst-Norge. (Foto: Privat)

Nytt spareprogram for ansatte

SpareBank 1 Sørøst-Norge gir nå de ansatte mulighet til å kjøpe egenkapitalbevis med rabatt. Hovedtillitsvalgt Hanne Myhre Gravdal er veldig glad for at en løsning nå er landet.

Banken tilbyr den enkelte ansatte i konsernet som deltar i spareprogrammet å spare et totalt beløp på enten NOK 12.000, 24.000 eller 36.000 gjennom månedlige trekk fra lønn i spareperioden. Rabatten i spareordningen er på 30 prosent, heter det i en børsmelding.

Ansatte som melder seg inn i spareprogrammet forplikter seg til å spare et av beløpene nevnt foran gjennom spareperioden, og det er ikke mulig å endre beløp underveis.

Både styret og ledelsen har vært veldig positive

Hanne Myhre Gravdal

Sparebeløpet skal benyttes til å kjøpe egenkapitalbevis i Banken på vegne av de ansatte som deltar i spareprogrammet. Banken eier for tiden 188 826 egne egenkapitalbevis.

I tillegg til eksisterende beholdning tar banken sikte på å kjøpe egne egenkapitalbevis i markedet for å kunne fordele til ansatte som deltar i spareprogrammet.

GLEDELIG MEDEIERSKAP

Hovedtillitsvalgt Hanne Myhre Gravdal i SpareBank 1 Sørøst-Norge er veldig glad for at styret i banken nå har vedtatt å tilby et spareprogram med egenkapitalbevis til bankens ansatte. Spareprogrammet ble offentliggjort i en børsmelding onsdag 23. mars.

– Både styret og ledelsen har vært veldig positive til at spareprogrammet innføres. Innføring av dette tror vi vil motivere de ansatte til å bli medeiere i egen bedrift, sier Hanne Myhre Gravdal. 

Hun sier det ikke har vært store utfordringer med å få utarbeidet det nye spareprogrammet, men at regjeringens fjerning av skatterabatten var dumt. Likevel tror hun at mange ansatte nå vil benytte anledningen til å bli medeiere i banken.

LES MER OM MEDEIERSKAP HER:

Tidligere artikler:

Nye modeller for eierskap (24. januar 2022)
Vil øke ansattes eierskap (27. oktober 2021)
Bretter opp ermene for ansattes eierskap (2. februar 2021)
For få ansatte eier aksjer i egen bedrift (24. mars 2022)

Les mer om forbundets arbeid for økt medeierskap