TØFFERE KONKURRANSE: – Vi må være rigget for vekst og vi må være kjempegode på kundereisen for å få kunder – og klare å beholde dem, sier Tarjei Bore i Den Gule Banken. (Foto: Anne Lise Norheim.)

Min arbeidsdag: Alle vil vokse

– Den største utfordringen nå er at alle bankene vil vokse og ha en bit av den samme kaken. Det skaper tøffere konkurranse om kundene, sier Tarjei Bore i Sandnes Sparebank som nå har endret navn til Den Gule Banken.

Navn: Tarjei Bore

Rolle: Teamleder Nykunde Sandnes

Arbeidssted: Den Gule Banken

Alder: 40 år.

Kaffe eller te?  

Kaffe.

Hva har du på nattbordet?

Skulle gjerne sagt en spennende bok eller noe, men det er dessverre mer kjedelig enn som så. En lampe, et glass med vann til meg og en kopp til eventuelle besøkende «småkryp» (som sjelden uteblir) er stort sett det du finner der.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Kanskje så vidt litt når jeg våkner, men ikke for fullt før jeg har fått første kopp med kaffe på kontoret.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Pandemien påvirket oss i ganske stor grad vil jeg si. Jeg jobbet for det meste med å rekruttere nye kunder til bedriftsmarked, en krevende jobb i utgangspunktet. Den jobben ble ikke lettere fra hjemmekontor, men det gikk ganske greit allikevel. På privatmarkedet, hvor jeg er i dag, er det lite saker som er direkte relatert til pandemien, heldigvis.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt.

Jeg har veldig mange, og heldigvis flest, gode minner. Det som sitter sterkest, må allikevel være fra slutten av november i 2014. Styret i Sandnes Sparebank hadde vedtatt at vi ikke kunne stå alene. Det var en turbulent tid med flere rykter, blant annet om at banken kunne bli kjøpt opp av vår største konkurrent. Det hele endte med at vi ble del av Eika-alliansen, til stor lettelse for bankens ansatte.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Å skaffe en ny kunde til banken er like givende hver gang! I tillegg har vi mye «lått og løye» og ingen dager er kjedelige hos oss. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Jeg vedlikeholder fire autorisasjoner hvert år, samt at vi har det som kalles «Eikaskolen». Eika er flinke til å oppdatere oss både på AHV/AML, IT-sikkerhet og det som ellers rører seg.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Det måtte vært at kredittsystemet genererte et komplett saksnotat som stod på egne bein. Det ville spart meg for mye tid.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Alle vil vokse og det skaper tøffere konkurranse om kundene. Alle vil ha en bit av den samme kaken. Vi må være rigget for vekst og vi må være kjempegode på kundereisen for å få kunder – og klare å beholde dem. Fornøyde kunder er de beste ambassadørene.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er fotballtrener for to av mine fire barn. Det tar mesteparten av fritiden min, og stort sett er det veldig gøy. Utover det må det være kvalitetstid sammen med mine nærmeste. Vi er en sammensveiset familie på seks + en liten hund.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Jeg blir stadig inspirert til å utfordre meg selv, spesielt av kone og barn. Også arbeidskolleger og trenerkolleger får meg til å «tenke nytt» hele tiden.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Egentlig svært lite. Det må være en reklame som treffer veldig. Er jeg i modus for å bytte bil, er det bilreklamer overalt, virker det som. Rart det der.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Sikkert en helg, på hyttetur uten dekning. Burde gjort mye mer av det for det kjennes alltid befriende.  

Når logger du av for kvelden? 

Jeg er ganske konsekvent på å holde arbeidstiden ca. 8-16. Men iblant må en kveldsøkt til for å ta unna toppene.