UPLØYD MARK: – Bankene har sviktet i den digitaliserte hverdagen, og det er overfor mennesker med funksjonsutfordringer. Her er det mye upløyd mark, sier Britt Inglingstad. (Foto: Oslo Venstre).

Min arbeidsdag: – Sett av tid til faglig oppdatering

-Det kan være utfordrende å finne tid innenfor arbeidsdagen til å holde seg oppdatert på endringer og nye systemer. Sett av tid i kalenderen, slik at du faktisk kan sette deg inn i hva som rører seg, sier Britt Inglingstad i Nordea. 

Navn/rolle/arbeidssted/alder:   

Britt Inglingstad 

Supporter/Intern brukerstøtte i Househould Support. 

Nordea Bank, Oslo 

62 år 
 

Kaffe eller te?   

Kaffe.  

Hva har du på nattbordet? 

Abid Rajas bok: Min skyld. Mobiltelefon og ekstra vekkerklokke.  
Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Når jeg går inn døren på jobben, eller fra hjemmekontoret, når jeg slår på PC. Min far, som er gammel bankmann, sa da jeg begynte å jobbe i banken, at hvis du ikke greier å legge bort jobben når du kommer hjem, så er ikke bank noe for deg. Det har jeg prøvd å følge, men det krever litt trening.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  

Jeg har jobbet fra hjemmekontor siden midten av mars 2020, bare avbrutt av noen dager på kontoret på Nordeahuset i fjor høst. Banken har lagt til rette for at jeg har hatt tilgang til alle de systemer og verktøy jeg trenger for å kunne støtte brukerne, det vil si mine kolleger. Jeg er en del av et fantastisk team hvor vi jobber sammen ved flittig bruk av Teams og med en leder som ser, støtter og utfordrer alle i teamet. Som de fleste andre på hjemmekontor i denne perioden, så har jeg selvfølgelig savnet smalltalken og de små dryppene som man kanskje plukker opp ved kaffemaskinen eller i lunsjen. Men jeg er også veldig takknemlig for muligheten til å hjemme å jobbe. Med alle de lange nedstengningene og det smittetrykket som Oslo har hatt, så har det ikke vært veldig fristende å sette seg på T-banen i rushtiden for å komme seg til og fra jobb.   

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt 

Jeg har jobbet så mange år i banken, og innenfor så mange forskjellige områder at det er vanskelig å plukke ut en spesiell hendelse, det være seg i møte med kunder eller sammen med kolleger. Å oppleve og bli innelåst på toalettet på nå nedlagte filial Brynseng var unektelig svært spesielt. Dørlåsen var rammet av tidens tann, og tok kvelden da jeg skulle låse meg ut, og der var jeg. Gode kolleger forsøkte å få den opp, men låsesmed måtte tilkalles. I ventetiden på et par timer, ble det skjøvet aviser m.m. under dørsprekken og stadig kom noen bortimot for å høre hvordan jeg hadde det der inne. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb?   

Det er alltid gøy å kunne hjelpe kolleger hvis de står fast i et problem med en sak de holder på med.  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Det kan være utfordrende å finne tid innenfor arbeidsdagen til å holde seg oppdatert til enhver tid på endringer og nye systemer. Det er derfor viktig å sette av tid i kalenderen, slik at man faktisk kan sette seg inn i hva som rører seg, ta et digitalt kurs eller lese igjennom informasjon på Intranettet uten å bli avbrutt av telefon, skype eller mail. I tillegg er jeg mye på nett i fritiden.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Norske banker har kommet veldig langt i å digitalisere arbeidsoppgavene, spesielt rettet mot kundene, men det er en kundegruppe som jeg mener bankene har sviktet i den digitaliserte hverdagen, og det er overfor mennesker med funksjonsutfordringer. Der er det mye upløyd mark, og det burde være mulig å komme opp med bedre løsninger til mange av disse. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?   

Jeg tror den største utfordringen innenfor privatmarkedet som jeg kjenner best, er å finne digitalisert løsninger som inkluderer alle og som ikke utelukker å gi kundene et valg. Jeg håper vi snart kommer tilbake til en hverdag som muliggjør fysiske kundemøter. Det er alltid mye lettere å avdekke kundens behov når man sitter i et møte, men også hvilke planer og muligheter kunden har på sikt.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?   

Som aktiv lokalpolitiker går mye av min fritid til politikk, men jeg elsker å være på hytta på Hurumlandet og pusle med grønnsakshagen eller komme meg utpå fjorden i sommerhalvåret. Ellers leser jeg en del bøker og pusler med håndarbeid, mest strikking. Jeg har strikket meg igjennom mange møter. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Generelt lar jeg meg inspirere av ledere som evner å se sine medarbeidere og aktivt jobbe for at disse skal utvikle seg og vokse både alene og sammen med teamet, som ser muligheter og har en gjennomgående positiv livsinnstilling. Opp gjennom årene har det vært forskjellige personer som har inspirert meg, både innenfor idrett og organisasjonsliv, politikk eller arbeidsliv. 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?   

Der er jeg bortimot altoppslukende, men det går mye i politikk og økonomi, selv om jeg har mine guilty pleasures.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Jeg har ikke jobbmobil, og bruker sjelden mobilen min til nett og mail. Der foretrekker jeg ipad. Men, mobilen er alltid med meg og på. 

Når logger du av for kvelden?    

Min kveld på nett slutter som regel neste dag, det vil si rundt klokken ett. Jeg tror jeg kan telle på en hånd de kveldene jeg er avlogget før midnatt.