FØLGE MARKEDET: – Jeg tror man må følge markedet, og så langt det lar seg gjøre komme i forkant av utviklingen og tilpasse finansproduktene til markedet fremover, sier Jan-Erik Morken i Gjensidige.

Min arbeidsdag: – Mange kunder vektlegger bærekraft

– Nå vektlegger mange kunder bærekraft når de skal kjøpe forsikringsprodukter. Vi ser også at eierformen på det vi forsikrer endrer seg raskt, sier Jan-Erik Morken i Gjensidige.

Navn:

Jan-Erik Morken

Rolle:

Under spesialistopplæring fra å være kunderådgiver på privat, til å bli salgssjef næring. Følger et internt 15 måneders opplegg

Arbeidsted: 

Gjensidige hovedkontor i utdanningsløpet, innlandet til vanlig.

Alder:

37 år.

Kaffe eller te?  

Alltid kaffe

Hva har du på nattbordet?

Mobiltelefon og snus

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Som regel i bilen på tur til kontoret, med hjemmekontor blir det når jeg har kokt meg kaffe og skrur på pcen.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  

Jeg startet i ny rolle og på utdanningsløpet fra 3. januar, men på grunn av korona og hjemmekontor har vi ikke kunnet møtes fysisk ennå. Vi har kun sittet på Teams. Så jeg gleder meg veldig til vi kan treffes, både for å bli bedre kjent med nye kolleger, og for å få et avbrekk fra å sitte mange timer daglig med undervisning på Teams.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt 

Vanskelig å plukke ut noe, men mange gode hendelser med kolleger i det daglige gjør at jeg trives i Gjensidige og har det moro når vi samles. Feirer alltid litt når jeg får inn et bra salg hvor jeg har gjort en rådgiverjobb, og ikke bare «ekspedert» kunden, så det er det mange enkelthendelser som jeg legger på minnet.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Morsomste er å få salg som følge av god rådgivning, da sitter jeg igjen med godfølelsen.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Følger med på mye finansnytt i media. Leser interne nyheter daglig, og oppdaterer meg på nyheter generelt. Veldig mye av det man ser av nyheter kan relateres til forsikring i en eller annen form. 

Nå er jeg også i en unik situasjon i utdanningsløpet som gjør at jeg blir ekstra oppdatert.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Føler det meste blir mer og mer digitalisert, så jeg tror det kommer fort nok naturlig. Men datafangst, skreddersydd markedsføring o.l. er et spennende felt. Jo bedre det blir, jo lettere blir det å komme i kontakt med de rette kundene på rett tid.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Kunder ser ut til å bli mer og mer bevist på hvilke bedrifter de velger å bruke, ut ifra hvordan de fremstår i markedet. Vi må alltid følge med på endring i trender og hva som vektlegges med tanke på omdømme o.l. For eksempel ser man at mange kunder vektlegger bærekraft når de handler nå for tiden. Eierform av ting vi forsikrer ser også ut til å endre seg, så der må vi sørge for å være i dialog med riktig ledd for å fortsatt komme til bordet med løsningene våre.

Jeg tror man må følge markedet, og så langt det lar seg gjøre komme i forkant av utviklingen og tilpasse finansproduktene til markedet fremover. Markedet vi opererer i styrer hvordan produktene skal være, ikke motsatt.

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Både jeg og samboer er veldig glad i å kokkelere, og kan bruke lang tid på kjøkkenet i helgene for å lage en bedre middag. Liker å være med datteren min på 18 måneder og familie og venner. Ellers liker jeg å pusle med diverse hobbyer og har eget snekkerrom i kjelleren.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Folk som kan faget sitt og vet å bruke det nesten uansett bransje er inspirerende å høre på.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Jeg har veldig lett for å trykke meg inn på artikler som omhandler fun facts, historie, illustrert vitenskap og lignende. Da går plutselig tiden veldig fort når man blir sittende å lese. Ellers er det nyheter fra inn- og utland som fanger interessen.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Den har vært med i lomma siden jeg fikk min første telefon på ungdomsskolen, så jeg har ikke vært lenge uten den om gangen. Jeg legger den til side så mye det lar seg gjøre i sosiale sammenhenger og på ferie. Da ønsker jeg heller å være til stede i øyeblikket, enn å filme alt når jeg er med på noe.

Når logger du av for kvelden?   

Det varierer, som regel i 16-tiden når datteren min kommer hjem fra barnehagen, men logger ofte på igjen om kvelden.