BEDRE TID: – Vi burde tatt oss bedre tid til å evaluere nøyere mellom hvert skifte, og derved vurdere om vi skal gi prosessene litt bedre tid, sier Kjell Ove Høiby i If. (Foto: Privat) 

Min arbeidsdag: Fikk ny jobb som 54-åring

Kjell Ove Høiby byttet arbeidsgiver i en alder av 54 år, og ble gledelig overrasket over at noen tok sjansen på å ansette en ny medarbeider i en slik alder.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Kjell Ove Høiby, nestleder i Finansforbundet If og Senior bedriftsrådgiver på Business Center Hamar, 60 år

Kaffe eller te?

Kaffe

Hva har du på nattbordet?

Mobiltelefon

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Jeg våkner 06:15, og drikker kaffe på senga. Tankeprosessene begynner da, samt at jeg sjekker mailen og oppdaterer kalenderen min.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Jeg har vært på hjemmekontor siden mars 2020, og ser veldig frem til å kunne reise for å besøke tillitsvalgtkollegaer i inn- og utland.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt 

Jeg byttet arbeidsgiver i en alder av 54 år, og ble gledelig overrasket over at noen tok sjansen på meg i en slik alder.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Jeg liker veldig godt å drive med coaching og kompetanseutvikling, og jeg synes det er spesielt morsomt å kunne bidra på Uke 7-opplegget til sekretariatet.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Som sentral tillitsvalgt i If blir en involvert i mange ulike prosesser, ofte endringsprosesser, og gjennom diskusjoner i prosessene får en trening i å både holde seg oppdatert og til å se hvordan arbeidslivet utvikler seg.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Jeg skulle gjerne hatt en «hjelper» som kunne tatt notater og skrevet ferdig referater og protokoller for meg. Kanskje en fulltids Apple Siri.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Den største utfordringen vi har i finansbransjen er de raske skiftene som forventes og forlanges. Vi burde tatt oss bedre tid til å evaluere nøyere mellom hvert skifte, og derved vurdere om vi skal gi prosessene litt bedre tid. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Har hytte i Trysil og er veldig glad i å gå i fjellet, både med og uten ski på beina.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Topp-idrettsutøvere og deres evne til å fokusere på arbeidsoppgavene sine og det å ha fokuset rettet mot det en kan få gjort noe med. En person som har inspirert meg mye i det siste er Bjørn Einar Romøren, og hans ukuelige stå-på vilje. 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Egentlig veldig lite. Jeg er ikke så aktiv på sosiale plattformer, men det er hyggelig å få hilsener på Facebook og Snapchat. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Dessverre ikke så veldig mange timene om gangen, men i ferier så prøver jeg å legge igjen mobilen når vi er ute på tur.

Når logger du av for kvelden?

Er i seng i 23- tida, og er nok pålogget frem til da.