LESER FINANSFOKUS: For å holde seg orientert leser Øystein Aandahl Finansfokus og hører på podcaster som Finanslunsj og pengepodden m.m.

Min arbeidsdag: Var full av adrenalin

Øystein Aandahl i SpareBank 1 Nordmøre var full av adrenalin da han landet sin første kunde. Siden har den gode følelsen av å lykkes vært motivasjon og drivkraften for å fortsette å hente inn ny kunder.

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Øystein Aandahl, Autorisert Finansiell rådgiver PM, HTV, SpareBank1 Nordmøre, 46 år.

Kaffe eller te?  

Vann.

Hva har du på nattbordet?  

Mobiltelefon og krimbok (dessverre blir telefonen brukt mer enn bok til tider).

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Alt for tidlig, men står opp ca. kl. 06.30.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Mindre reising på kurs og konferanser. Mindre fysisk kontakt med medlemmene i organisasjonen. Dette har vært utfordrende med tanke på at vi har vært gjennom en fusjon siden august 2020.

Teams og nettmøter fungerer, men føler vi mister en del på det relasjonelle ved at vi ikke har kunne hatt like mye fysisk kontakt. Samtidig har det vært mer fleksibilitet med mulighet for hjemmekontor som kan være kjekt innimellom.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

Det er mange hendelser jeg kunne nevnt her som er minneverdige, men jeg må nok trekke frem da jeg landet min aller første kunde. Jeg hadde ikke jobbet så lenge i banken, men ble «kastet ut til ulvene» ganske så tidlig. Skulle ha mitt aller første møte med en potensiell kunde helt alene. Etter et godt timelangt møte, fikk jeg aksept fra kunden om å flytte både boliglån og forsikringer over til oss. Jeg var svett og sliten etter møtet, men full av adrenalin og gode følelser over det jeg hadde fått til. Og siden den gang så har den følelsen vært motivasjonen og drivkraften bak for å fortsette hente inn nye kunder.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Snakker med og henter inn nye kunder. Tilbringe dagen med usedvanlig gode kolleger rundt i hele organisasjonen.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Det er viktig å følge med på det som skjer internt i bransjen, men også det som skjer ellers i samfunnet som kan påvirke oss. Da leser jeg selvsagt Finansfokus, og hører på podcaster som Finanslunsj og pengepodden m.m.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Ved bankbytte, så hadde det vært fantastisk om kunden kunne logget seg inn med BankId i et system hvor hen godkjenner at passopplysninger ble overført til ny bank.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Det er å klare å henge med på vridningen mot og økningen av digitalisering. All oppmerksomheten på bærekraft og presset fra omverdenen gjør at finansbransjen har et stort ansvar for å gå i front på dette området. Rentefokus og vinklingen media har på finansbransjen kan også være utfordrende til tider.

Hva liker du å gjøre på fritiden?  

Være sammen med familien, gå tur med hunden vår, være treningsinstruktør (løping, tabatha og styrke) og trene selv.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

De som stiller opp for andre, uten noen form for baktanke. Hadde alle gjort det, så hadde verden vært en mye bedre plass å være.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

Overskrifter med urettferdighet på alle mulig nivå, og morsomme, merkelige hendelser.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Jeg var uten telefon i nesten 1 uke på fjellet en gang. Ellers er den med meg stort sett hele tiden, på godt og vondt.

Når logger du av for kvelden?   

Jobbmessig prøver jeg å logge av kl. 16, men det blir nok en del lenger til tider. Legger kroppen på lading som regel mellom kl. 22 og 23.