– Det er mange år siden jeg fikk blomster av kunden, men han driver fortsatt som entreprenør, sier Helga Marie Finsveen i SpareBank 1 Sør-øst Norge. 

Min arbeidsdag: Fikk blomster av kunden

– En kunde som hadde fått utbetaling ved kritisk sykdom, kom med blomster til meg etter ferdig behandling. Han takket for god rådgivning og sa at hvis han ikke hadde hatt forsikring hadde han ikke firmaet hans overlevd, forteller Helga Marie Finsveen i SpareBank1 Sørøst-Norge. 

 Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Helga Marie Finsveen, Autorisert finansiell rådgiver, tillitsvalgt, SpareBank1 Sørøst-Norge, 60 år. 

Kaffe eller te?  Kaffe. 

Hva har du på nattbordet?   

Ingenting. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?   

Når jeg våkner ca. Kl. 06.00 på hverdagene, men jeg tenker sjelden på jobb når jeg har fri. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?   

Det har vært mye hjemmekontor og Teamsmøter. Savner møter med kollegaer og kunder! 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt. 

En kunde som hadde fått utbetaling ved kritisk sykdom, kom med blomster til meg etter ferdig behandling. Han takket for god rådgivning og sa at hvis han ikke hadde hatt forsikring hadde han ikke firmaet hans overlevd! Dette er mange år siden, han lever og driver fortsatt som entreprenør.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb?   

Når vi jobber i team og samarbeider på tvers av avdelinger, tipser kollegaer og lykkes vi sammen. Alle leverer på det de kan best. Det er bra for kundene, banken og oss ansatte. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Gjennomfører oppdateringer i bankens regi, autorisasjoner og annet som vi blir «tildelt». Lærer av kollegaer som kan ting jeg ikke kan. Følger med på nyheter som gjelder bransjen vår.  Har også siste året deltatt på flere av webinarer i regi av Finansforbundet. De har vært bra. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?   

Det må være å rydde ut av oppvaskmaskinen. Nei, for å være ærlig så går digitaliseringen fort nok for meg. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?   

Mye og raske endringer i bransjen vår er den største utfordringen. Her jeg jobber er vi nå midt inne i jobben med at vi skal bli en bank, etter fusjonen 1. juni mellom SpareBank Telemark og SpareBank 1 Buskerud/Vestfold. Som tillitsvalgt, skulle jeg ønske at vi kunne være mer fysisk til stede på de ulike kontorene for å treffe medlemmene. Det ser for øvrig ut til at dette vil bedre seg snart nå som koronaen er mer under kontroll. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?   

Være på hytta på fjellet, er glad i å gå på ski om vinteren. Være sammen med familie og venner. Være mye ute og holde meg i form. Gleder meg til å kunne reise utenlands igjen! Liker også å lese en god bok og ikke gjøre noen ting. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?   

Alle som har et ekte engasjement og som virkelig brenner for noe. Det kan være venner, kollegaer og ikke minst barnebarn. Lar meg lett rive med og liker da best positive mennesker! 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?   

Det kan være mye avhengig av situasjonen. Mye korona siste 1 ½ året! Ellers følger jeg med på lokale nyheter, vintersport og politikk. Jeg er generelt opptatt av å få med meg hva som skjer i verden. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?   

1 døgn. For tre år siden mistet jeg mobilen i sjøen og måtte ha tørketid! Ellers prøver jeg å legge den bort litt i helger og ferier, men her bør jeg bli flinkere! 

Når logger du av for kvelden?    

Når jeg legger meg ca. Kl. 23 i hverdagen.