Min arbeidsdag: Utfordrende egenkapitalkrav

– Egenkapitalkravet er svært utfordrende når kunder skal bygge nytt i distrikts-Norge. Ofte er markedsverdien betydelig lavere enn byggekostnadene, sier Stein Inge Egeland i SR-Bank. 

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Stein Inge Egeland, 30 år fra Kvinesdal. Jeg jobber som autorisert privatøkonomisk rådgiver for SpareBank1 SR-Bank ved vårt kontor i Flekkefjord. 

Kaffe eller te?  

Er det lov å si Pepsi Max? Av de nevnte alternativene, må det bli kaffe!  

Hva har du på nattbordet?  

Kjedelig svar: Telefonen er alltid på plass der.  

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Begynner fort å tenke på den kommende arbeidsdagen i løpet av kjøreturen til kontoret.  

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Mer hjemmekontor enn tidligere, reduserte åpningstider for drop-in i banken. Jeg treffer færre kunder fysisk nå, enn i tiden før Covid-19.  

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

Vanskelig å glemme da jeg måtte synge “Last Christmas” for mine kolleger på morgenmøte påfølgende mandag etter en “forsnakkelse” på julebordet for noen år siden. Det havnet rett inn i møteagendaen til sjefen!  

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Det gøyeste med jobben min er samholdet med flotte kollegaer i konsernet, samt gode kundemøter. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?   

Jeg er opptatt av å hoppe på nye autorisasjoner vi blir bedt om å ta. Generelt sett så tenker jeg også at det er en fordel å følge med på hva som skjer i bransjen, nyhetsbildet osv. I så måte ser jeg heller ikke på det som en ulempe at jeg aldersmessig er vokst opp i en relativt digital verden. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?   

For noen måneder siden ville jeg nok sagt bankbytteskjema, men dette har jo nå blitt digitalisert hos oss. I farten kommer jeg ikke på noe annet.   

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Generelt: Det er en utfordring at vi som bransje digitaliserer oss og utvikler oss i et tempo som gjør at enkelte kunder ikke klarer å følge med i utviklingen. Det å respektfullt ta vare på den eldre generasjonen med bankkunder blir mer og mer utfordrende.  

Lokalt: Tøff konkurranse med mange banker lokalt på relativt få innbyggere, samt nettbaserte aktører, som medfører press på marginer. Personlig merker jeg også i stor grad utfordringene knyttet til byggelån og bygging av boliger i “Distrikts-Norge.” Egenkapitalkravet blir svært utfordrende når man skal bygge nytt. Markedsverdi blir som regel betydelig lavere enn byggekostnadene.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?   

Liker å jogge, reise, er relativt interessert i HiFi og tilbringer litt tid i hjemmekinoen i løpet av uken. Jeg er også en godt over snittet ivrig Liverpool-supporter. Derfor ser jeg veldig frem til å forhåpentligvis snart kunne gå på kamp, konserter, og annet gøy som jeg har utsatt på grunn av pandemien.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Hvis jeg må trekke frem en konkret person som min største inspirasjonskilde, så må det nok være min far. Han har inspirert meg som rollemodell, da jeg som liten gutt lekte at jeg satt på kontor med stresskoffert og jobbet innen salg! 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Det må være hvis jeg kommer over en eller annen artikkel/nyhetssak/oppdatering som fanger interessen min. Jeg er nok ikke den mest aktive selv i sosiale medier, men følger jo litt med på hva som rører seg blant venner og kjente.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Telefonen er som regel alltid i nærheten, men skulle alltids klart meg uten telefonen ei helg hvis det hadde vært nødvendig.  

Når logger du av for kvelden? 

Jeg logger av sånn ca. når kona slukker lyset på soverommet.