Min arbeidsdag: Jobbet som frivillig på dyrereservat i Afrika

Marielle Andersson jobbet som frivillig på et dyrereservat i Afrika. Der bodde hun primitivt i en liten trehytte uten vann, strøm, internett og levde i nuet. Det synes hun var veldig befriende.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Marielle Andersson/ Prosjektleder/ Agria Dyreforsikring/ 41 år.

– Kaffe eller te?  

– Kaffe, uten tvil.  «What goes best with a cup of coffee? Another cup!»

– Hva har du på nattbordet?  

– Bøkene «Best sammen» av Maren og Jørgen Teie Rørvik og «Gullburet» av Camilla Läckberg, mobil og leppepomade. 

– Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

– Fra jeg slår opp øynene.

– Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  

– Som så mange andre, spesielt i Oslo, sitter jeg fremdeles på hjemmekontor og har gjort dette siden 12. mars 2020. Dette fungere godt og vi klarer å gjennomføre oppgavene våre digitalt og alle møter og workshops gjennomføres via Teams. Kan trygt si at jeg raskt kom over skrekken for videomøter, og jeg synes det er veldig hyggelig å se både kollegaer og de firebente assistentene kollegaene mine har på hjemmekontoret. Min firebente «samboer» setter stor pris på at jeg jobber hjemmefra, men tidvis synes han nok at det kan bli litt vel mange møter og litt lite oppmerksomhet på ham. Da blir gjerne møtene forstyrret med en eller annen pipeleke han måtte finne i et annet rom, eller et nuss i ansiktet og en snute i skjermen. Heldigvis jobber jeg i en bransje hvor alle har forståelse for denne type små forstyrrelser. Når det er sagt så savner jeg å se kollegaene mine fysisk og ha muligheten til å slå av en prat ved kaffemaskinen og kunne spøke og le sammen.

– Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   

– Hvert år arrangerer Agria Dyreforsikring noe vi kaller Agria Hundepromenade. Dette er et stort arrangement, som gjennomføres i alle land hvor Agria er etablert. Hundepromenaden er gratis, og hundeeiere med sine hunder kan melde seg på og gå en luftetur for et veldedig formål. Agria donerer et beløp for hver påmelding til en veldedig organisasjon. På grunn av pandemien måtte vi for første gang gjennomføre fjorårets arrangement heldigitalt og dette åpnet også opp for at alle i vårt langstrakte land kunne delta. Ansatte og agenter kastet seg rundt, gikk ut med hundene sine og tok bilder og lagde videosnutter av hundene og seg selv. Disse ble senere bruke i sosiale medier for å vekke interesse og spre ordet om det digitale arrangementet. Det er så herlig å kunne være en del av en organisasjon hvor alle stiller opp når det trengs og byr på seg selv. Arrangementet ble en suksess med hele 2 147 deltakere. Vi kan ikke annet enn å være ydmyke og rørt over det store engasjement vi opplevde fra så mange fantastiske hundeeiere. Ikke bare meldte de seg på arrangementet, men flere hundre deltakere delte bilder og video på sosiale medier fra sine flotte lufteturer i hele Norges land. 

– Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

– I en normalhverdag vil jeg nok si alle de uformelle samtalene med kollegaer i pausene, og deling av morsomme historier hvor latteren sitter løst.  

– Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

– Deltar på webinar, følger med på det som rører seg i nyhetsbilde, på sosiale medier og følger aktivt med på informasjonen som deles fra Finansforbundet og YS. 

– Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

– Godt spørsmål. For mine kollegaer ønsker jeg en større andel digitale skadeoppgjør. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

– Pandemi, hjemmekontor og generelt økt arbeidsledighet har definitivt preget arbeidshverdagen drastisk for mange. Vi som jobber med forsikring har merket at trygghet er noe mange søker i usikre tider, og vi ser sånn sett et godt salg. Som alle andre bedrifter har vi også måtte kaste oss rundt for å ta i bruk de digitale plattformer som erstatning for fysiske møter og samspill med kollegaer og samarbeidspartnere. Til tross for en annerledes periode så har vi håndtert hjemmekontor godt, og det er betryggende å ha en trygg jobb å gå til hver dag.

– Hva liker du å gjøre på fritiden?  

– Fritiden blir stort sett brukt sammen med hunden min Ferdinand som er 8 år og av rasen Dobermann. Ferdinand er en omplasseringshund med veldig mye bagasje etter en tøff og utrygg oppvekst. Så jeg har valgt å kun ha en hund og fokusere all min tid, trening og oppmerksomhet på ham. Det fortjener han etter en så tung start på livet. Vi elsker å være ute i skog og mark og nyte naturen rundt oss. Kan vi i tillegg legge ut på langturer med sekk på ryggen med gode venner på både to- og fire ben er det toppen av lykke. Ellers er jeg veldig glad i vennekvelder rundt spiseborder med god mat & drikke og fantastiske samtaler. 

– Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

– Jeg inspireres av mennesker som klarer å leve ut drømmene sine og være ekte og sanne mot seg selv og andre.

– Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

– Det kommer litt an på om det er snakk om f.eks. Facebook, LinkedIn eller Instagram. LinkedIn er mer for å følge med i arbeidslivet, få med meg nyheter, fagartikler og nyttig informasjon i både bransjen og samfunnet. Skal jeg slappe av og er på Facebook eller Instagram, stopper jeg ofte opp på det meste som omhandler dyr av alle arter, eller oppdaterer meg på hva venner og bekjente har lagt ut i det siste. 

– Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

– For noen år siden jobbet jeg som frivillig på et dyrereservat i Afrika noen uker, og der var det så å si ikke internettdekning. Vi bodde primitivt i små trehytter uten vann, strøm og internett, så muligheten for å sjekke mobilen, e-post og sosiale medier var minimal. Jeg skal være så ærlig å innrømme at det var veldig befriende, og gjorde at vi alle var til stede i øyeblikket, levde mer i nuet og kommuniserte med hverandre uten at noen glante ned på en skjerm.  

– Når logger du av for kvelden?   

– En gang mellom kl. 22.00-23.00 på ukedager. Står opp nesten før hanen galer, så greit å få noen timer med søvn.