Min arbeidsdag: Netflix og mafiaen største utfordring

-Vi konkurrerer med Netflix om å skape de beste brukeropplevelsene, men for å fortjene å være bank må vi ta virkelig ta antihvitvask på alvor. Lykkes vi med det, gjør vi verden en stor tjeneste. 

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  
Espen Grimmert, leder Digitalt salg, Sparebanken Vest, 55 år, nærmer meg halvveis i yrkeskarrieren. 

Kaffe eller te?  
Kaffe. Alltid. Om du ikke tilbyr en meg en Long Island Iced Tea i dekadente omgivelser en varm sommerdag. 

Hva har du på nattbordet?  
Frem til 4. november hadde jeg en Donald Trump woodoo-dukke som jeg plaget med et par nåler hver kveld. Nå sloss Jo Nesbø og Barack Obama om å ligge øverst. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Ca. 07.13. Da sjekker jeg Todo-listen min og starter en hyggelig vandring til jobben gjennom Nygårdsparken i Bergen. Perfekt for å reflektere over en ny spennende og morsom dag.   

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  

Langt mindre vandring i Nygårdsparken. Synd! Mange arbeidsoppgaver går fint unna fra hjemmekontor, men Teams er definitivt ikke kreativitetsfremmende. Jeg savner kollegaene mine sterkt når det er hjemmekontor. Heldigvis har vi kunnet være noe mer på jobb det siste året enn bankfolk i Oslo.  

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt:  

Da vi lanserte Bulder Bank og fikk en vanvittig oppmerksomhet uten å bruke 50 øre i annonsering. Siden er det veldig gøy å se at Bulder buldrer stadig sterkere. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Kreative workshops med bransjens skarpeste hoder og hyggeligste kolleger! 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Henger med de beste folkene. Sist fredag kveld skulle jeg ha et par Teams-pils med fine tidligere mediebyråkolleger. Vi endte jo med å diskutere fag med smil, latter og refleksjon. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  
Alt som har med transport å gjøre. Det gjør verden tryggere, enklere og mer miljøvennlig. Gleder meg til at når jeg bestiller en taxi, så kommer det en elbil rundt hjørnet, alene uten en sjåfør ved rattet. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Netflix og mafiaen. Vi konkurrerer med de dyktigste i verden, som Netflix, på å skape de aller beste brukeropplevelsene. For å fortjene å være bank må vi virkelig ta alt knyttet til antihvitvask på alvor. Lykkes bankbransjen samlet med det gjør vi verden en stor, stor tjeneste. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?  

Vandre rundt høyt til værs i alpene og oppleve at det jammen finnes fine restauranter også der luften begynner å bli tynn. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Jeg virkelig elsker gode talere som leverer samlende budskap med fynd og kraft. Obamas tale fra demokratenes konvent i 2004 har jeg sett mer enn 20 ganger. Anbefales! 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

BAdesKen på Instagram får meg til å humre hver dag. Jan Erik Kjerpeseth lærer meg stadig vekk noe via blogginnlegg på LinkedIn.  Og du kan jo ikke sveipe forbi noe fra Jennifer Aniston.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Nå garanterer mobilen min at den alltid er lydløs og de aller fleste push-varsler er slått av. Derfor får den stort sett lov til å henge med meg. Men den er bestandig i garderobeskapet når jeg trener og den får grov kjeft om den sniker seg opp på et restaurantbord. 

Når logger du av for kvelden?  

En gang mellom 21 og 01. Ofte litt senere enn før siden jeg nå slipper å ta meg av woodoo-dukken til Trump.