Jeg har ingen spesiell grense for når jeg logger av, men jeg tar aldri med meg jobben i senga, sier Per Kristian Helland i Storebrand.  

Navn/rolle/arbeidssted/alder:   

Per Kristian Helland / Chief People Strategy / Storebrand / 40  

Kaffe eller te?  Kaffe  

Hva har du på nattbordet? 

Ønsket meg mange bøker til jul og to av de ligger der nå: Midtøsten på 200 sider (Odd Karsten Tveit) og Jegerånden (Eirik Kristoffersen). Har prøvd Kindle, men er tilbake på papir.   

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

  1. Da setter jeg meg enten på elsykkelen eller starter kampen om den beste kontorplassen hjemme. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

På mange måter radikalt. Jeg har fått muligheten til å lære mye nytt om beredskapsarbeid og det å finne arbeidsplassløsninger med stadig endrede forutsetninger for smittevern og tilhørende påbud. Samtidig har tematikken for People-strategien holdt seg stabil med områder som kulturutvikling, ledelse og smart samspill. Forutsetninger og løsninger har endret seg, men jeg har opplevd å jobbe et sted hvor omstillingsevnen har vært stor og dermed har vi fått til mye.  

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt 

I min tidligere karriere fikk jeg følgende tilbakemelding fra sjefen min, økonomidirektøren i Jernbaneverket: “PK du er så naiv.” Dette var i konteksten at jeg alltid tror det beste om mennesker og de jeg jobber med. Jeg har holdt på naiviteten, det blir mye artigere da.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb?   

Det blir en klisjé, men å få til noe med andre gir meg den optimale jobbfølelsen. Felles problemløsning og en skikkelig dugnad blir aldri feil.   

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?   

Jeg jobber i et selskap og for en sjef som oppfordrer til å hente impulser kontinuerlig. Det kan være alt fra å reflektere hyppig over jobben man gjør i hverdagen via interne læringsnettverk til ekstern inspirasjon. Generelt opplever jeg at mange i Norge, på tvers av bransjer og fag, er villige til å diskutere og dele med hverandre. Dette gjelder også innen finans generelt og HR spesielt. Internt vil jeg trekke frem vår ukentlige iWaffle som innovasjonsavdelingen arrangerer. Der har vi gjester fra øverste hylle, både nasjonalt og internasjonalt. Dette, og vår interne scene Storebrand Talks, er veletablerte forum for kunnskapsutveksling hos oss.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?   

All rapportering! Kanskje AI en gang i fremtiden sørger for at resultatfremleggelse kan skje akkurat når man ønsker med oppdaterte sanntidsdata.   

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Jeg tror generelt at bransjen har en lang vei å gå for å skape kundeopplevelser på høyde med det vi kan og burde. De som knekker den koden vinner i fremtiden!   

Hva liker du å gjøre på fritiden?   

Om jeg får velge selv, så legger jeg ut på en langtur på ski, rulleski eller sykkel. Gode matopplevelser står også høyt i kurs, og så bruker familien en del tid på hytta i Tuddal.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?   

Jeg har en forkjærlighet for dugnad og frivillig arbeid. Alle de som står på for å skape gode lokalsamfunn, idrettslag og ideelle organisasjoner er til inspirasjon!  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?   

For å være ærlig, så bruker jeg lite tid i sosiale medier. På spøk pleier jeg å si at Strava er mitt sosiale medium – og det er kanskje ikke så langt unna sannheten. Nå på vinteren stopper jeg gjerne opp for å lese nytt fra skiløyper i marka, og jeg kan lett fristes av sportsnyheter.   

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?   

Tja, si det. Jeg har sjeldent med meg mobil på trening, men kan ikke huske sist jeg ikke brukte mobilen i løpet av en dag.   

Når logger du av for kvelden?    

Jeg jobber fleks og har vært så heldig at alle mine arbeidsgivere og sjefer har hatt den samme holdningen til tid og sted. Jeg har derfor ingen spesiell grense for når jeg logger av, men jeg tar aldri med meg jobben i senga. Telefonen ligger konsekvent igjen på stua.