Advokat Roy Johansen i Frende er en skikkelig lesehest. Nå leser han historieboken til Terje Tvedt og en bok om hjernen ligger og venter på ham. Han abonnerer også mange nyhetskilder. 

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Roy Johansen, advokat i Frende Forsikring i Bergen, 57 år.  

Kaffe eller te? 

Kaffe 

Hva har du på nattbordet? 

Bøker! Nå leser jeg historieboken til Terje Tvedt. Glimrende bok, som løfter blikket og gir deg større forståelse for hvorfor verden er som den er i dag. En bok om hjernen ligger og venter på meg. Hjernen er en fascinerende greie, som det forskes mye på for tiden. Utrolig spennende. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Mellom 0730-0800. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Må bruke hjemmekontor mye mer enn ønskelig. Må holde avstand til folk. Svært få du kan gi en god klem! Kan ikke engang gi et godt håndtrykk! Ser frem til vaksinestart og nasjonal klemmebølge neste sommer … 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

«Bokslippet» i fjor høst da boken min om GDPR og taushetsplikt ble lansert i Frendes lokaler for 75 inviterte personer. Det var en stor dag etter et maratonløp som varte i mer enn ett år.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Å løse en ny juridisk problemstilling. Kartlegge kilder, fundere over hvordan og hvor presist den juridiske problemstillingen kan og må stilles, vurdere ulike hensyn, formulere argumenter og skrive ned tankene du kommer til. Og så lese over mens du stryker unødvendige ord og forsøker å skrive så klart, presist og enkelt som du klarer på den tiden du har til rådighet. En veldig givende faglig prosess! 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Leser MYE! Abonnerer på mye nyhetsinformasjon og søker informasjon på mange ulike nettsteder.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Tja, automatisert sletting av egen e-post kanskje.  

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Kan jeg si to? 1) Hvordan norske finans- og forsikringsselskaper klarer å omstille seg den dagen finans og forsikringsbransjen opplever sin disruptive innovasjon. Få om noen synes å vite hvordan og når det skjer, men liten grunn til å tro at det ikke kommer noe overraskende som kan endre bransjen dramatisk. 2) Hvordan livsforsikringsselskaper skal klare å få avkastning på pensjonsmidlene i en fremtidig økonomi med trolig lav(ere) fremtidig global vekst.  

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Trene. Gå tur på fjellet. Finne på noe med ungene mine. Lese en god bok. Se en god film. Fundere over livets mange små og store spørsmål! 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Folk som tør å uttrykke sine meninger! Slike folk kan du normalt stole på. Alt for mange i dag som ikke tør å si hva de mener. Mennesker som «lusker rundt» og prater best med den de pratet sist med, eller som sier det som til enhver tid er «politisk korrekt» – eller som er helt taus inntil de skjønner hvor vinden blåser, har jeg liten tillit til.   

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Kronikker eller artikler fra ulike typer mennesker. Prøver å følge interessante folk som deler nyhetsoppslag fra inn og utland – ofte med gode kommentarer. Espen Goffeng og Kjetil Rolness er to eksempler som deler mye på Facebook som er interessant å lese – og som har en god penn! Å følge disse to og mange andre gjør at jeg får en spennvidde over ulike meninger og vinklinger som jeg ellers ikke ville fått.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Har et avslappet forhold til mobilen. Opplever derfor ikke at det er et problem å legge den fra meg, men den er sjelden langt unna. 

Når logger du av for kvelden?  

Prøver å ta kveld kl. 23. Da har jeg en halvtime til avslappende lesing og innsovning.