den litt spesielle situasjonen vi står i, så tenker jeg spesielt på nyansatte som skal introduseres og inkluderes hos ny arbeidsgiver i disse tider. Det tenker jeg er krevende for den det gjelder, for kollegaer og for leder, sier Per-Espen Magnussen i Gjensidige. 

Foto: Sverre Chr. Jarild 

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Per-Espen Magnussen, direktør HR Arbeidsgiveransvar i Gjensidige. 56 år. 

Kaffe eller te? 

Kaffe 

Hva har du på nattbordet? 

Telefonen (som vekkeklokke). Og gjerne lesestoff, for tiden en biografi om Mussolini. Er også en flittig leser av Pondus. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

I disse dager på hjemmekontor rundt kl. 07. Spiser frokost, leser aviser og drikker kaffe før jeg går gjennom dagen som venter. Har fått til en rutine med å gå en liten tur på morgenen, bruker den tiden til å tenke på arbeidsdagen som ligger foran meg.  

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Arbeidshverdagen påvirkes på 2 måter: Fysisk ved at jeg i all hovedsak jobber hjemmefra og har digitale møter. Oppgavemessig ved at spørsmål relatert til korona-pandemien fyller mye av arbeidshverdagen.  

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

Jeg har jobbet i Gjensidige siden 2001 og har mange gode opplevelser. Et par eksempler er børsnoteringen (som i skrivende stund er akkurat 10 år siden) og prosjektarbeidet med å etablere Gjensidige pensjonsforsikring. I nyere tid er det vanskelig å komme utenom 12. mars 2020.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det aller morsomste jeg gjør er å lykkes sammen med andre. Jeg trives med godt team-arbeid, og når det fungerer bra så har jeg det også fint på jobb. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Jeg er nysgjerrig og liker å høre på andres erfaringer og få ta del i andres kunnskap. Er også med i et HR-nettverk på tvers av bransjer, her henter jeg mye inspirasjon. Vi har også utrolig mange flinke medarbeidere i Gjensidige. For meg er det viktig med mange kilder til innsikt, det være seg tillitsvalgte, ledere eller andre kollegaer. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Som leder med personalansvar opplever jeg fortsatt at det er en del administrative oppgaver som det kunne vært greit ble fullstendig digitalisert, så kunne jeg som leder heller bruke tiden min på den enkelte medarbeider sin utvikling og være å tilgjengelig i hverdagen. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

For å relatere dette spørsmålet til den litt spesielle situasjonen vi står i, så tenker jeg spesielt på nyansatte som skal introduseres og inkluderes hos ny arbeidsgiver i disse tider. Det tenker jeg er krevende for den det gjelder, for kollegaer og for leder.  

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Vi har en familiehytte på Hvaler, her tilbringer jeg mye tid. Er også fotballinteressert og ser gjerne på kamper med Liverpool og Fredrikstad (som heldigvis fikk til et opprykk i år). Min kone og jeg har også en felles interesse i mat og vin. Som morfar står jo også tid med barnebarnet på 3 år høyt på prioriteringslisten. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Jeg har vært så heldig å få være mentor for flere unge, kunnskapsrike og dyktige personer de siste årene. Det har vært inspirerende. Ellers så trives jeg godt med å jobbe sammen med andre som kan utfylle meg. Synes også at det er fantastisk det Jürgen Klopp har fått til i Liverpool, ikke minst hvordan han klarer å få frem nye talenter og unge spillere. Inspireres også av gode kollegaer som er innovative og utviklingsorienterte.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Nyheter er nok et stikkord her, spesielt hvis noen jeg kjenner deler noe som er innenfor mitt interessefelt, eller om noen jeg kjenner har gjort noe spennende. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Her tror jeg faktisk at det mest ærlige svaret må bli noen timer.  

Når logger du av for kvelden?  

Det kan nok variere, men logger i hvert fall av rent jobbmessig for dagen rundt 16:30 i første omgang, så blir det nok til tider en økt igjen litt senere på kvelden.