– Jeg er litt bekymret for ergonomiutfordringen korona og hjemmekontor har dratt med seg. Da tenker jeg spesielt på de som har sittet mer eller mindre konstant hjemme siden mars. Jeg tror det kan få store ettervirkninger som vi ikke har sett enda, sier konsernhovedverneombud Kurt Andre Lerfald Andersen i DNB.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:

Kurt Andre Lerfald Andersen/Konsernhovedverneombud/Oslo-Bjørvika/33.

Kaffe eller te?

Kaffe.

Hva har du på nattbordet?

Akkurat nå, boken A promised land av Barack Obama.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Stort sett når jeg våkner. Da er det en tur ut med hundene hvor jeg planlegger jobbdagen.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Den største påvirkningen er at man jobber mye mer hjemmefra. Jeg blir også dratt inn i mange ‘nye’ problemstillinger som kommer med denne pandemien, både i forhold til folk som jobber hjemme og folk som jobber på  kontoret.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt

Jeg husker spesielt godt 22 juli. Den gangen jobbet jeg på kundesenter skadeforsikring, og snakket med en kunde i Oslo-området. Kunden sa plutselig: Nå tordnet det noe fryktelig her, og jeg responderte med at jeg hørte det samme (da satt vi på Løren). Vi satt den gangen på innkommende samtaler og det var vanligvis konstant kø, men etter den samtalen ble det helt stille. Så kom en ansatt og ropte plutselig se på VG, det er terror i Oslo. Så kom lederen ned og sa at alle kunne dra hjem, men ikke ta kollektivtransport. Slike hendelser blir innprentet i hodet.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste som skjer på jobb føler jeg er når man får til positive endringer for de ansatte på jobb, da får jeg mere energi.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Jeg prøver å kurse meg når jeg føler det er nødvendig, følge med på det som skjer i bransjen. Vi har og tilgang til LinkedIn-learning, så jeg prøver å ta nye relevante kurs der når det er tid.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Hvis man kunne digitalisert og automatisert referatføring hadde jeg gått for den.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Tenker at bransjen er i konstant endring som kan være både en utfordring og en gave. Det kan være ganske utfordrende når slike endringer kommer brått.

Akkurat nå tenker jeg at korona ble en akutt forandring som ble en utfordring finansbransjen har taklet på en god måte. Jeg er allikevel litt bekymret for ergonomi utfordringen korona og hjemmekontor har dratt med seg. Da tenker jeg spesielt på de som har sittet mer eller mindre konstant hjemme siden mars. Jeg tror det kan få store etter-effekter som vi ikke har sett enda. Jeg mistenker at kiropraktorer o.l. vil få en økt etterspørsel fremover mye på grunn av denne pandemien. I tillegg tror jeg den psykososiale delen av dette kan bli en utfordring.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er veldig glad i å reise, jeg koser meg med hundene våre og liker å gå turer.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Akkurat i disse tider blir jeg inspirert av alle som står på for å holde samfunnet i gang. Alle småbedrifter som prøver alle måter for å holde bedriften i gang, selv om det kommer utallige restriksjoner/motgang som gjør det utrolig vanskelig å drifte. Alle de som prøver og tenker utenom boksen og tilpasser seg der det er mulig og skaper nye muligheter. Det er inspirerende.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Fine bilder/videoer av reisedestinasjoner hvor jeg ikke har vært. Da drømmer jeg meg bort noen minutter.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Når jeg er på hytta på fjellet, er det ikke dekning så der er jeg uten telefon 1 uke eller 10 dager i strekk.

Når logger du av for kvelden? 

På jobb logger jeg stort sett av mellom 16-17 en gang, men jeg leser mail om det kommer senere også.