Min arbeidsdag: Lager YouTube-filmer på fritiden 

Fritiden til Owe M. Haukaas Andersen går stor sett til foto-/videoproduksjon. Han lager filmer som legges på YouTube. Han har også vært skuespiller i diverse produksjoner.

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Owe M. Haukaas Andersen – fagressurs skadeoppgjør Frende Forsikring, hovedtillitsvalgt i Frende Skadeforsikring, styremedlem i Finansforbundet Hordaland. Nestleder i gruppen som arrangerer alle sosiale «events» i Frende – 55 år kommende januar.

Kaffe eller te?  

Kaffe.

Hva har du på nattbordet?  

Min gode venn iPhone.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Prøver å ikke tenke jobb før jeg er på kontoret, men det kommer litt an på hva som rører seg.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Hjemmekontor 3,5 måneder i første runde. Nå sitter jeg på hjemmekontor igjen og svarer på dette. Jeg hater denne situasjonen rett og slett og vil se folk andre steder enn på Teams. Og i tillegg kommer alle arrangementer/konferanser som ble avlyst i år. Da glipper alle spennende møter med flotte folk/ tillitsvalgte i andre bedrifter og regioner. 2020, no thanks!

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt god: 

Må være da jeg for noen år siden ble kåret til «Kvartalets Frende». Det var stort med tanke på at jeg fikk en pris for egentlig å være seg selv. Situasjonen vi fikk i mars ble en stor utfordring. Månedsvis på hjemmekontor og en enorm pågang på oppgjør i reiseforsikring som vi ikke har sett maken til. Alle som kunne bidra med å ta imot henvendelser tråkket til og registrerte saker, slik at kundene fikk hjelp.

Ellers er det de gangene jeg kan bidra med noe som tillitsvalgt eller som kollega/venn i hva det måtte være.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

For min del er det bare å være på kontoret i Jonsvoll. Avdelingen jeg jobber på består av en sammensveiset gjeng og det mye latter i løpet av en arbeidsdag. Og selvsagt når du virkelig føler man har bistått en kunde i en skadesak og kunden er mer enn fornøyd.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Jeg følger godt med i mediene. I min rolle som HTV får man med seg mye som rører seg via diverse fora, kurs, samlinger som er gull verdt (sett bort fra 2020, igjen da.)

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Tenker vi nå er klare til å kvitte oss med kontanter og gjerne også plastkortet. Vi kan jo kjøpe alt via vår lille «pc» som de fleste av oss går rundt med.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Datakriminaliteten øker. Det er en stor utfordring både for bedrifter og privatpersoner. I tillegg kommer diverse omstillingsprosesser og Covid. Når jeg ser hvordan dette treffer samfunnet økonomisk (konkurser, arbeidsledighet og pengetrøbbel), så er jeg heldig som jobber i et solid selskap.

Hva liker du å gjøre på fritiden?  

Fritiden går stor sett til foto-/videoproduksjon. Jeg lager filmer som legges på YouTube. I tillegg har jeg vært skuespiller i diverse produksjoner. Nå holder jeg på med en kortfilm jeg har skrevet selv, men den blir vel ikke produsert før til våren ser det ut til. Men bare ta kontakt, så sender jeg linken til kanalen min.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Kreative mennesker, helst innenfor min egen hobby, folk som til slutt klarer å leve av en hobby etter år med intens jobbing på fritiden.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

Kommentarfeltene. Mister ofte troen på menneskeheten og må bite meg selv i armen for å ikke fyre løs på alle de nettrollene som finnes der ute. På den positive siden finner jeg mye inspirasjon her når det gjelder det jeg driver med på fritiden.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Ikke et tema, den har jeg med meg hele tiden.

Når logger du av for kvelden?   

Jobb prøver jeg å legge fra meg når jeg går hjem for dagen, men utover det blir det altfor sent hver eneste kveld.