Min arbeidsdag: – Vil aldri glemme dugnadsånden 

Iselin Winther vil aldri glemme den dugnadsånden som de ansatte på Ifs kundesenter i Sarpsborg viste når de pakket ned hele kundesenteret på en dag.

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Iselin Winther, Teamleder CC If Sarpsborg, 42 år.

Kaffe eller te? 

Ingen av delene – er tilhenger vann, men kan strekke meg til kaffemokka om jeg må.

Hva har du på nattbordet? 

Håndkrem og den siste boken til Jo Nesbø (Kongerike) som jeg ennå ikke har begynt å lese.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Når jeg står opp og går på badet starter jeg gjerne å tenke gjennom hva jeg skal gjøre i løpet av dagen. Noen ganger prater jeg til meg selv i dusjen som forberedelse til en utviklingssamtale.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Etter jeg kom tilbake på kontoret, er det stort sett bare sjongleringen av å ha medarbeidere hjemme i tillegg til på kontoret som påvirker meg direkte, i alle fall utover smittevernstiltakene vi har på kontoret. Jeg tror også at arbeidshverdagen har blitt påvirket av det faktum at jeg må tenke annerledes og stadig endre atferd for å klare å opprettholde en god arbeidsdag.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt. 

De siste årene har vi gjort mye endringer i måten vi jobber og tenker på i If. Det har sakte, men sikkert gjort meg mer endringsvillig og beslutningsdyktig tror jeg. Allikevel må jeg si at den følelsen jeg hadde fra vi pakket ned hele kundesenteret på en eneste dag, er noe jeg sent kommer til å glemme. Det var en samarbeidsvilje, samhandling og dugnadsånd som ble vist den dagene. Jeg tror også det knyttet oss nærmere hverandre som lag for fremtiden.

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det må være de ulike samtalene jeg har med mine folk, og folk som jobber i selskapet vårt – uavhengig av om det er formelle møter eller en prat i pausesofaen. Det er det som gir meg energi og gjør hverdagen gøy fordi ulike mennesker har ulike perspektiver og det ligger mye lærdom der.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Jeg forsøker å være lydhør – og følge med på de ulike aktiviteter som foregår i vårt marked. Vi er relativt gode på å oppdatere hverandre på større endringer mellom avdelinger i If, og nyhetsbildet og annen info setter i gang tanker om hvordan fremtiden kan bli både på godt og vondt.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Av de ulike oppgavene jeg har er det i grunnen ingen jeg kunne tenke meg å digitalisere. Slik jeg jobber er jeg avhengig av å ha «mennesket» foran meg for å kunne gjøre en forskjell, men i disse dager foregår mye allerede på digitale plattformer som Teams eller liknende.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Jeg tror at atferden i markedet har endret seg, og kommer til å endre seg i tiden som kommer. Det betyr at vi som forsikringsselskap må være gode på å se hva kundenes behov er i fremtiden. Hvordan påvirker det for eksempel at vi ikke reiser like mye, men på den annen side da bruker den tiden til å pusse opp hjemme, eller endrer ferievaner slik at vi utsetter oss for annen type risiko – eks mange nye og uerfarne båteiere? Elbilmarkedet er i stadig endring – hva skjer i fremtiden der? Alle disse atferdsendringene i markedet må vi som selskap avdekke for å kunne skreddersy produkter som dekker behovene til kundene.

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Jeg er fan av «alene tid» når jeg først har fri – gjerne med en god bok eller en tv serie/film. Utover det liker jeg å gå tur i skogen med mannen min eller venninner, og jeg liker å praktisere yoga. Jeg er heller ikke fremmed for et godt lag med gode venner. Det handler i det store og hele om å koble av og «logge ut» av den hektiske hverdagen.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Jeg kan like lett bli inspirert av en av Simon Sineks TED-talks rundt lederskap som av å lese «Det annet kjønn» av Simone de Beauvoir som var en fransk filosof og feminist. Jeg blir også ofte inspirert av mine kollegaer, og det er kanskje det viktigste i hverdagen. Jeg tror vi alle trenger inspirasjon og mentalt påfyll for å klare å holde drivet etter å bli bedre.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Jeg er ikke superfan av sosiale medier – det er mer en tidtrøyte for meg. Jeg stopper gjerne opp for å se på klipp av eksempelvis Anne Lindmo (digger henne) eller Herman Flesvig (elsker humoren hans), men ellers er jeg en scroller på både Facebook og Instagram som i ny og ne gir en kommentar og ønsker gratulerer med dagen. Klart – blir noe lagt ut med krigstyper stopper jeg vel opp og leser. Jeg forholder meg helst til aviser etc for å holde meg oppdatert.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Mannen min og jeg var 14 dager i Thailand i fjor, og da tror jeg at jeg maks sjekket telefonen 2 ganger per dag. Utover det skal jeg ærlig innrømme at den er med og stjeler fokus.

Når logger du av for kvelden?  

Forsøker å logge av jobb når jeg går fra jobb, men etter hjemmekontor og nå under corona-tiden har jeg vel svinget innom Teams eller epost til og fra frem til sengetid. Men jeg tar sjelden tak i ting som krever «mye» jobb etter 19-20 på kvelden.