Min arbeidsdag: Vil fjerne alle kort og kontanter 

– Alt av bankkort, kredittkort og kontanter bør en gang for alle bli historie. Med Vipps og ApplePay er vi godt i gang. Det mangler nå bare å bli kvitt de “fysiske kortene”, sier Hans Petter Salvesen, konsernhovedtillitsvalgt i Storebrand.

Foto: Lise Eide Risanger, Storebrand

Navn/rolle/arbeidssted/alder:

Hans Petter Salvesen

Konsernhovedtillitsvalgt i Storebrand

52 år

Kaffe eller te?

Kaffe med melk

Hva har du på nattbordet?

Et bilde av min kjære og boken “Tenke fort og langsomt” som forhåpentligvis skal bidra til å løse hverdagens utfordringer raskere og mer knirkefritt.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Hodet slår seg på og begynner å tenke jobb i det skolissene knyttes, og jeg ruller i retning Lysaker. Ofte er dette også bra tidspunkt for gode telefonsamtaler.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Det er ikke til å legge skjul på at arbeidsdagen har endret seg med Covid-19. Fra 100 % hjemmekontor til en mer fleksibel kombinasjon hjemme- og jobbkontor med ‘av og på’ i Teams. Oppgavene er fortsatt de samme; ta vare på og støtte medlemmene, rekruttere nye og sikre at vi i tillitsvalgte bidrar til å gjøre dagens og morgendagens Storebrand til en enda bedre arbeidsplass.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt 

Det er vanskelig å konkretisere dette til en enkelt hendelse. Personlig var det dagen jeg ble valgt som konsernhovedtillitsvalgt i Storebrand. For meg er rollen som konsernhovedtillitsvalgt den mest meningsfylte og motiverende rollen jeg har hatt hittil i min 32 år lange yrkeskarriere.

Ellers fylles dagene med store og små hendelser som hver for seg setter spor av ulik grad.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Jeg trives med å være en del av et team som ser løsninger og muligheter. I tillegg til å få muligheten til å utvikle teamet, menneskene og samtidig skape et miljø hvor alle ønsker å bidra til teamets og bedriftens beste, da har jeg det mest gøy på jobb! Kan jeg også få være med å gjøre en forskjell og samtidig skape merverdi for medlemmene og Storebrand – da gir det ekstra moment og mening. Jeg tror aller mest på at glede skaper trivsel, og trivsel skaper resultater. Glede går aldri av moten!

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

I vår bransje skjer det endringer og bevegelser hver dag hele tiden. Å holde seg oppdatert om hva som skjer til enhver tid er ikke lett. Heldigvis så jeg lyset i sommer. Hvis jeg for lov til å gjøre litt reklame, vil jeg anbefale Finanswatch som er en uavhengig og objektiv bransjeavis som retter seg mot vår bransje. 2 ganger om dagen får jeg tilsendt på e-post de siste oppdateringene om hva som skjer av store og små hendelser i vår bransje. Utrolig bra! Kanskje dette er noe å tenke på som et medlemstilbud i Finansforbundet?

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Alt av bankkort, kredittkort og kontanter bør en gang for alle bli historie. Med Vipps og ApplePay er vi godt i gang. Det mangler nå bare å bli kvitt de “fysiske kortene”. Tenk på all plastavfallet vi i tillegg kunne redusert og ikke minst frustrasjonen rundt det å miste, glemme og ikke finne kortene.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Største utfordringen akkurat nå må være frustrasjonen rundt Covid-19 og at vi sammen må nedkjempe og redusere pandemien. Nå er vi som bransje noe heldigere stilt enn mange andre. Vi må ikke glemme at det er mange der ute som har behov for våre tjenester. Mer enn noen gang må vi strekke oss litt lenger for kundene og heller se på det som vårt bidrag i dugnaden og at vi sammen holder AS Norge i gang samtidig som vi trygger arbeidsplasser.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Fritiden består av 2 gutter på 14 og 17 år annenhver uke. Ukene uten barn tilbringes sammen med min kjære, Anne-Christine på tur i skogen eller på fjellet med og uten ski. Er vi ikke på tur, tiltrekkes vi av byens konsertscener der det spilles rock og pop i ulike sjangere.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Jeg er utrolig imponert og inspirert av de ansatte i Storebrand. Hvordan vi sammen har mobilisert og snudde oss rundt i møte med utfordringene som traff oss 12. mars i år. Nesten alle ble vi sendt på hjemmekontor og mange har vært der siden. Summen av oss alle bidrar til å holde samfunnet og ikke minst Storebrand i gang. Resultatene skapes av engasjerte, kompetente og utviklingsivrige medarbeidere som har håndtert utfordringene med glans, både på jobb- og hjemmekontoret.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Der igjen er det lidenskapen for musikk som stopper meg. Jeg følger en god del sosiale “kanaler” hvor musikk- og konsertnyheter slippes. Jeg er barnslig opptatt av enkelte artister og får med meg det meste som skjer i Norge og resten av verden.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

10 dager på Svalbard. Jeg var så heldig å få være en del av en gjeng som krysset Svalbard på ski. På denne turen handlet det kun om ski, trekke pulk, slå leir, isbjørnvakt og sosialisere med resten av flokken. Ingen mobil på 10 dager. Utrolig digg!

Når logger du av for kvelden? 

Her har jeg absolutt et forbedringspotensial. Jeg er dårlig på å logge av i ukedagene, men desto flinkere til å logge av i helgene og ferier. Ellers er jo rollen som tillitsvalgt en tilgjengelig rolle. Det hender titt og ofte at medlemmene og vi tillitsvalgte har behov for en prat, til alle døgnets tider. Så lenge det siste jeg gjør før natta ikke er mobil, er jeg fornøyd.