Min arbeidsdag: Bankene utfordres på Fin-Tech  

– De tradisjonelle bankene utfordres av nye FinTech-løsninger og aktører man tidligere ikke nødvendigvis anså som direkte konkurrenter. Dette er utrolig spennende og må sees på som et mulighetsrom for videreutvikling av egen forretningsmodell, sier Tone Storhoug.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:

Tone Storhoug/Kundekonsulent og produkteier av chatbot/KLP Banken/28 år.

Kaffe eller te?

Definitivt kaffe.

Hva har du på nattbordet?

Mobiltelefon, et glass med vann, boken Kniv av Jo Nesbø og leppepomade.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Ca 07.45 når første melding tikker inn i Teams.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Det har helt klart vært en omveltning til en annerledes arbeidshverdag. Jeg har aldri hatt kortere reisevei til kontoret.

Flere rentenedsettelser og artikler i media skapte et høyt trykk på arbeidsplassen vår. Jeg opplevde at vi var digitalt modne og klarte derfor å omstille oss raskt til denne nye hverdagen. Jeg blir ordentlig stolt av måten arbeidsgiver og kollegaene mine håndterer denne situasjonen. Nesten all samhandling foregår digitalt på Teams (t.o.m. digital kaffemaskin, kick-off og fredagsquiz), vi har effektivisert prosesser og fått hjelp av roboter. Vi har også opprettholdt et veldig godt arbeidsmiljø selv om ikke alle kan treffes.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt?

Det har vært mange hyggelige stunder med kollegaer, men 12. mars 2020 har satt sine spor, da alle ble sendt hjem med det en måtte trenge for hjemmekontor. Taxituren hjem fra Bjørvika var veldig spesiell da businessfolk sprang rundt i gatene med skjermer under armen og på dagligvarebutikken var hyllene tomme. Det føltes som en apokalypse.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Noe av det morsomste er å løse alle de ulike henvendelsene vi mottar, og få være med på å forbedre og effektivisere rutiner og tjenester innen bank. Ingen dag er lik og jeg lærer stadig noe nytt – det syns jeg er utrolig gøy.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Jeg er stor fan av podcaster og holder meg oppdatert innen finansbransjen ved å høre på dette daglig. Jeg er også heldig som har en arbeidsgiver med fokus på utvikling, samt deling av erfaring og læring underveis i hverdagen.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Mange banktjenester er allerede digitalisert og mye er påbegynt, men dette må hele tiden forbedres slik at vi får en effektiv bruk av ressursene. Om det skulle være noe, så er det å flytte AvtaleGiroer elektronisk. ­Per i dag er dette en klipp- og lim-oppgave jeg kunne vært foruten.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Den største utfordringen er nok at de tradisjonelle bankene stadig utfordres av nye FinTech-løsninger og aktører man tidligere ikke nødvendigvis anså som direkte konkurrenter. Dette er utrolig spennende og må sees på som et mulighetsrom for videreutvikling av egen forretningsmodell og utnyttes for å skape bedre kundeopplevelser. Kundene adopterer ny teknologi og løsninger raskere enn før, og da må bankene henge med.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden kobler jeg av ved å omgås mine nærmeste venner og familie. Jeg liker også å lese bøker, trene og gå fjellturer.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Jeg blir inspirert av personer som virkelig elsker det de gjør, er ordentlig gode på det og jobber hardt.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Mat, treningsinspirasjon og kanskje en morsom meme som treffer.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Helt ærlig kan jeg ikke huske sist jeg var uten mobiltelefonen min.

Når logger du av for kvelden?

Ca. klokken 22.00 prøver jeg å legge bort det som måtte omfatte gjøremål og produktivitet.