Min arbeidsdag: Lei sosiale medier 

Siri Conradi bruker nesten ikke sosiale medier og kan klare seg hele dager uten mobil, til sin manns store frustrasjon.  

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Siri Conradi / Direktør HR Operations og rekruttering / Gjensidige / 42. 

Kaffe eller te? 

Kaffe.  

Hva har du på nattbordet? 

Telefonen og bokenBienes historie av Maja Lunde. Jeg er glad i å lese, og da skjønnlitteratur. Jeg lever meg lett inn i den skjønnlitterære verdenen, og det er en fin avkobling til et ellers hektisk liv.   

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

I det jeg våkner. Da går jeg igjennom dagen i hodet, og sjekker dagens kalender før jeg kryper ut av dynen. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Jeg jobber mye hjemme. Jeg er avhengig av offentlig transport, og prøver derfor å unngå det. Men for min del fungerer det veldig fint. Med barn i tenårene er det også litt ok å være hjemme når de kommer fra skolen. 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt? 

Her kunne jeg jo trukket frem masse, både stort og smått. Men om jeg skal velge noe som ligger nært i tid, så må det jo være den enorme responsen vi fikk da vi nå lyste ut stillinger til studentinternshipene våre og fikk en overveldende respons på nesten 1 000 søkere. Dette forteller en del om endringer i arbeidsmarkedet nå kontra før nedstengningen av landet. Vi har nå ansatt 10 av disse, og vi gleder oss til å bli kjent med dem allerede fra neste uke. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Jeg liker høy fart, og å se at det vi jobber med i teamet har en positiv effekt og bidrar til å skape resultater for selskapet. Arbeidsoppgavene mine spenner seg fra strategidiskusjoner til detaljerte administrative oppgaver. Jeg lærer noe nytt nesten hver dag, og det er derfor jeg trives i den jobben jeg har. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Hos oss har vi svært dyktige analytikere og forretningsutviklere, som følger med på markedet og samfunnet, og sorterer ut det som kan være relevant for oss og bransjen. De er flinke til å dele innsikt internt gjennom ulike fora som jeg følger med på. I tillegg er jeg en aktiv bruker og leser av Linkedin, og følger med på relevante bedrifter og institusjoner der. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?   

Alt av rutineoppgaver hadde vært fint å få bort gjennom automatisering, slik at HR kunne brukt mere kapasitet på å bistå forretningen på mer strategiske og utfordrende oppgaver. Ett eksempel det hadde vært fint om ble forenklet gjennom digitalisering er prosessene knyttet til sykefravær og NAV. Dette medfører mye tid og kapasitet både hos oss og ledere, og vi kunne spart mye penger dersom dette var en enklere og smidigere fullintegrert prosess. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Jeg tror den aller største utfordringen vår er å ha nok kapasitet og riktig kompetanse til å evne å endre oss i takt med samfunnsutviklingen. Vi er en bransje i sterk endring, og vi må kunne snu oss raskt på de riktige tingene for at vi skal opprettholde og også bli enda bedre på de gode kundeopplevelsene. Det betyr at vi må tenke annerledes både om arbeidsformer, metodikk, governance og hva slags kompetanse som blir viktig for oss fremover. En av bransjens hovedutfordringer er vår attraktivitet spesielt blant hoder med digital kompetanse. Vi har som bransje en vei å gå med å synliggjøre for denne målgruppen at det er spennende å jobbe hos oss. Og dette er en svært viktig målgruppe for oss dersom vi skal lykkes med endringsreisen vår. 

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Ski og fjell står høyt på listen. Det gir en nødvendig ro og godt energipåfyll. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Reflekterte og kunnskapsrike mennesker som klarer å balansere fornuft og medmenneskelighet på en god måte. For meg er dette egenskaper som inspirerer på en slik måte at jeg kan lære og kontinuerlig reflektere over egen adferd. 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

For å være helt ærlig er jeg blitt litt lei av sosiale medier privat, så jeg er nesten ikke til stede der lenger. Men interessante artikler som gir en fordypning i nyhetsbildet stopper jeg opp ved. Jeg følger også statsministeren vår på Instagram, og syntes hun byr godt på seg selv og sin arbeidshverdag i sosiale medier. Det gir også en mulighet til å følge med på stort og smått som skjer i landet vårt.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Til min manns store frustrasjon – litt for lenge. Jeg kan fint legge fra meg mobilen en hel dag i løpet av helgen for eksempel. Jeg tror det er viktig for den psykiske helsen å logge helt av innimellom.  

Når logger du av for kvelden?   

Det er veldig varierende. Det er vanskeligere å logge seg av når hjemmet nå også i større grad er arbeidsplassen. Har jeg mye å gjøre, kan jeg helt glemme tiden og bli sittende. Det kan plutselig også dukke opp hastesaker hvor det fort kan bli sene kvelder. Men da er det viktig å huske og å logge seg av de dagene man har mulighet.