If-ansatte får 2,5 prosent i lokale lønnsforhandlinger

– Dette er en positiv dag og reflekterer både de ansattes innsats det siste året og bedriftens lønnsomhet, sier hovedtillitsvalgt Ingar Brotnov.

Tekst: Sjur Anda, foto: Sverre Jarild

De 2,5 prosentene kommer i tillegg til de 0,3 prosentene som alle fikk i det sentrale oppgjøret.

– I år måtte vi legge bort matematikken. Etter et år med god lønnsomhet og en enorm innsats i en ekstraordinær situasjon fortjente de ansatte noe mer enn en klapp på skulderen, og kroner i lommeboken verdsettes, sier Brotnov. I tillegg hadde flere av If konkurrenter fastsatt sin lokale pott allerede før pandemiutbruddet. Han tror gode fakta har mye å si for det gode resultatet.

– Vi hadde gode fakta å slå i bordet med. Bedriften tjener godt og de ansatte er en viktig del av denne verdiskapingen. Vi har en god bedriftskultur og et veldig engasjement blant de ansatte, sier Brotnov.

De 2,5 prosentene skal deles ut etter individuelle vurderinger foretatt av lederne basert på kriteriene nedfelt i Bedriftsavtalen.

– Når vi har en modell med separat lokal lønnsgjennomgang, må lederne ha litt penger å dele ut, ellers er det ikke noe poeng med lokal lønnsgjennomgang.  I dag må det være morsomt å være leder i If, når du kan dele ut 2,5 prosent lønnstillegg til dine ansatte, sier Brotnov.

Han understreker også at de tillitsvalgte har jobbet godt, både under og i forkant av forhandlingene.

– Vi er seks personer i lønnsutvalget som har jobbet med noe vi brenner for, sier han.

Ledelsen i If vil ikke kommenterer saken.

Slik skjer lønnsøkningen i finans.