Min arbeidsdag: Vil koble datamaskinen til hjernen 

Georg Olav Ramstad vil digitalisere interaksjonen mellom menneske og maskin. Det ville gjort arbeidsdagen mye mer effektiv.  

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Georg Olav Ramstad, ansvarlig for salg av Open Banking tjenestene i Nets, 52 år 

Kaffe eller te? 

Er svak for italiensk Americano 

Hva har du på nattbordet? 

«Elon Musk; Tesla, SpaceX og jakten på en fantastisk fremtid» av Ashlee Vance 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Prøver å vente til etter at jeg har fått barna på skolen, 07:30 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Fra å bruke mye tid på reiser til møter i Norge og Norden, har jeg blitt stor bruker av videokonferansetjenester. Noe som har frigitt mye tid jeg kan bruke til mer nyttige og spennende oppgaver. 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

Det må være da det i fjor høst ble kjent at Mastercard kjøper en stor del av Nets, deriblant den delen jeg jobber i. Det skal bli utrolig spennende å bli del av et så stort og kjent selskap som Mastercard, med alt hva det betyr i forhold til tilgang på ressurser og kunnskap. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Diskusjoner om muligheten konkrete selskaper/ bransjer får når finanssektoren åpner opp for større konkurranse og deling av informasjon gir meg veldig mye. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Jeg bruker en del tid på å lese ulike nyhetsbrev og høre på det voksende antall webinarer. I tillegg har jeg en egen videoblogg på LinkedIn, som «tvinger» meg til å sette meg inn og mene noe om ulike temaer. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

På hjemmefronten har robotgressklipper og robotstøvsuger vært øye åpnere. Men det som ville vært et stort fremskritt for en som meg som har en tendens til å snakke litt fort, er om man kunne fulldigitalisert interaksjonen mellom menneske og maskin, med andre ord koble hjernen-maskin. Et område Elon Musk har engasjert seg i, gjennom Neuralink. Da hadde det holdt å tenke på noe for at det skulle skje, f.eks. når det gjelder å lage dokumenter, bestille varer, sende meldinger osv. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Finansbransjen er forholdsvis tradisjonell, med de fordeler og ulemper det har. Det samme gjelder for oss forbrukere. Sett fra et Open banking perspektiv er det sånn sett en utfordring å få de to til å gå i takt i forhold til å utvikle og ta i bruk nye tjenester. Jeg liker å si at Open Banking ikke er en sprint, men en maraton. Men det hadde vært gøy om det var motsatt. 

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Jeg løper maraton. Noe som krever litt tid i forhold til trening. Ellers prøver jeg å prioritere tid med familien. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Jeg finner drivende dyktige mennesker som Jo Nesbø utrolig inspirerende. Ikke bare skriver han spennende krimbøker, morsomme barnebøker, synger i et av Norges største band (Di Derre) og er en lidenskapelig klatrer. Han har også en karriere bak seg som fotballspiller og aksjemegler. Han viser med all tydelighet at det finnes veldig få begrensinger og at man kan lykkes på totalt ulike områder bare man har fokus og bruker tiden godt. 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Jeg er bruker veldig lite tid på sosiale medier utover LinkedIn, men liker løperelatert innhold og oppdatert info om familie og venner.   

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Så lenge mobilen er ute av syne, har jeg få problemer med å klare meg uten. 

Når logger du av for kvelden? 

Ved 22-tiden.