Min arbeidsdag: Vil automatisere rådgivning 

Jon Ludvik Dæhlie Rosenberg vil automatisere salg av finansielle produkter og finansiell rådgivning. I tillegg frykter han at de store teknologigigantene skal gjøre bankene til råvareleverandører.  

Navn/rolle/arbeidssted: 

Jon Ludvik Dæhlie Rosenberg / Graduate / DNB – Corporate Banking – Technology & Digital Channels 

Kaffe eller te? 

– Kaffe om morgenen, te om kvelden 

Hva har du på nattbordet? 

– En fæl vekkerklokke. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

– Med en gang jeg står opp. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

– Jeg startet graduate oppholdet mitt 10august i Pulsteamet i Digitale Kanaler, hvor jeg også skrev masteroppgave i våres. Puls er en app for automatisert finansiell rådgivning og rapportering, og er planlagt som DNB sin nye mobilbank for bedrifter. Min første rolle i graduateprogrammet er som produkteier av Puls. 

Korona-utbruddet betyr bare en fast dag i uka på kontoret sammen med de andre i seksjonen. Det har så klart blitt en litt merkelig overgang fra hverdagen som student til arbeidslivet, med tanke på at jeg har hjemmekontor fire dager i uka. Derimot har veldig hyggelige og inkluderende kollegaer gjort at overgangen har gått fint. Det er lett å ta opp telefonen å spørre folk om hjelp når det trengs.   

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

– Graduateprogrammet startet med tre innholdsrike dager hvor vi ble møtt av Kjerstin Bråthen og alle andre i konsernledelsen. Vi ble proppet fulle av informasjon om banken og det var veldig hyggelig hvor seriøst ledelsen tar graduateprogrammet i DNB. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

– Det morsomste jeg gjør på jobb er å være med å utvikle software og banktjenester som når ut til en virkelig stor kundebase og gjør en forskjell i deres daglige drift. Jeg er spesielt interessert i finans og data science og derfor passer stillingen min nå meg helt perfekt. I DNB får jeg jobbe med fantastisk spennende data og avansert maskinlæringsmodellering, noe som er veldig morsomt. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

– Som data scientist holder jeg meg aktivt oppdatert på den nyeste forskningen og trender innen statistikk, kunstig intelligens og programmering. Jeg leser bøker og tar online kurs innen feltene. I DNB har vi eksperter i alle forskjellige felt innen finans og teknologi. Derfor blir det fort mange spennende fagdiskusjoner og jeg lærer noe nytt hele tide. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

– Banker er i stor konkurranse med teknologigiganter og regnskapssystemer om å kunne tilby den beste kundeopplevelsen. Banker står i fare for å gå over fra å være marketmaker til å bli en råvare som er tilgjengelig i Amazon eller i et regnskapssystem.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

– Vi som bank må bli flinkere til å skreddersy kundeopplevelser. Det kan vi blant annet gjøre ved å ta i bruk dataen til kundene våre for å bedre forstå deres finansielle posisjon og deretter automatisk tilby rådgivning eller produkter. Så hvis jeg kunne digitalisert noe ville det da blitt salg av finansielle produkter og finansiell rådgivning.     

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

– På fritiden liker jeg å være med venner, trene og spise god mat. Jeg er også veldig interessert i friluftsliv, toppturer og skikjøring. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

– Jeg blir inspirert av lidenskapelige og dyktige kollegaer som hele tiden pusher grenser. En av personene i DNB som inspirerer meg er Data Scientisten i Pulsteamet, Anders Bendixen Hovdenes. Han er utrolig energisk og lidenskapelig når det kommer til statistikk og matematikk noe som smitter over og fører til mange spennende diskusjoner. Anders hjalp meg mye med masteroppgaven min og jeg lærer noe nytt fra ham hver gang vi jobber sammen.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

– Morsomme bilder og memes. Klarer ikke å ta sosiale medier så seriøst. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

– I vinter klarte jeg å ødelegge telefonen etter en lang og fuktig dag i bakken i Trysil. Det gjorde jeg lørdagen, så gikk søndagen uten telefon og så kjøpte jeg meg en ny på mandagen. Så det kan være at jeg er litt avhengig. 

Når logger du av for kvelden?  

Jeg logger aldri av, men slutter som regel for dagen i 4 – 5 tiden.