Min arbeidsdag: Vil ha tips til automatisk stenograf 

Siv Seglem styrer finansnæringens autorisasjoner og drømmer om automatisk stenografi.  

Navn/rolle/arbeidssted/alder: Siv Seglem, adm.dir. i FinAut. Finansnæringens Autorisasjonsordninger. 59 år. 

Kaffe eller te? 

Kaffe på dagen, te om kvelden. 

Hva har du på nattbordet? 

Akkurat nå er det Byens spor av Lars Saabye Christensen og Alef av Paulo Coelho. Jeg har nylig lest Barrøy-triologien og gleder meg til den fjerne og siste boka.  

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Det gjør jeg ganske så raskt etter at jeg har våknet. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Det påvirker på alle områder. Praktisk ved at hjemmekontor er normalen, med Teams-møter og at det meste av samhandling skjer digitalt. Innholdsmessig ved at alle autorisasjoner nå må gjennomføres nettbasert, men også sikkert f.eks. gjennom videoovervåking.  

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

Markeringen av 10 år med autorisasjonsordningen i 2019 var fantastisk med flere høydepunkter. Daværende finansminister Siv Jensen og to tidligere, Arne Skauge og Sigbjørn Johnsen som hadde talestafett med to minutter hver, Idar Kreutzer fortalte FinAuts historie på flanellograf, autoriserte rådgivere og gjester, alt ledet av Anne Grosvold og Kari Slaatsveen. Det var et skikkelig løft for alle som har bidratt i dette store dugnadsarbeidet. Da var jeg skikkelig stolt! 

Hva er det morsomste du gjør på jobb?   

Det er å få til gode løsninger sammen med andre, spesielt når det driver utviklingen fremover. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Det er viktig å ha et bredt kontaktnett og spørre mye, samt å holde seg faglig oppdatert gjennom nyheter, artikler og annen litteratur. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Jeg skulle gjerne hatt en god digital stenograf, som kunne lage notater av hva jeg sier (ikke bare en setning). Har noen et tips her, så bare ta kontakt.  

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Jeg tror vi deler en utfordring som er generell for de fleste, det er uforutsigbarheten i hvor lenge vi må leve med dagens koronasituasjon, og hvordan det blir senere. Jeg er sikker på at enkelte endringer, som f.eks. digitale møter og andre digitale løsninger, blir varig, om ikke for alle formål. Når det gjelder de autoriserte rådgiverne, så er det en utfordring å se hva det er befolkningen vil ha behov for av rådgivning fremover og hvilke endringer i kompetansebehov. Det vil også avhenge av hvordan den personlige økonomien utvikler seg. Jeg er imponert over hvordan rådgiverne nå gjennomfører de fleste kundemøter på nett med ulike videoløsninger og får det til å fungere. 

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Det er litt sesongavhengig. Nå er en fantastisk sommer på hell, med mye bading, uteliv, turer og padling. To veldig aktive gutter på 7 og 10 har lært kameratredning av mormoren sin i sommer og blitt fine padlevenner. Snart er det peisvarme og bøker som trekker, deilig med høst. Jeg er også veldig glad i å lage mat fra bunnen av. Jeg bor på Tjøme, og akkurat nå er øya full av modne, svarte bjørnebær. Men jeg savner konserter, teater og arrangementer. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Jeg blir inspirert av folk som har dybdekunnskap og som kan uttrykke seg tydelig og enkelt. I disse tider er jo Nakstad et godt eksempel. Og kreativitet og gjennomføringskraft inspirerer, f.eks. når finansnæringen sammen med myndigheter og arbeidslivsorganisasjoner klarte å få til koronasøknad for bedrifter på tre uker.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Temaer som fenger er etikk og digitalisering, knyttet til finans. Mer privat er det bokomtaler, folk jeg kjenner og lokalpolitikk. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Må vel si timer heller enn dager. Jeg drømmer om å være helt av i flere døgn, men det er nok fordi det virker uoppnåelig. 

Når logger du av for kvelden?  

Rundt 23 – 23.30.