Min arbeidsdag: Spesielt å sende alle hjem 

Som HR-sjef syntes Gro Tveit det var spesielt å sende alle hjem, da koronanen slo til i mars. Selv havnet hun i karantene.  

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Gro Tveit, konserndirektør HR og Forretningsstøtte i SpareBank 1 SR-Bank i Stavanger, 51 år, 

Kaffe eller te? 

Faktisk ingen av delene. Vann før kl.12 og Pepsi Max etterpå. 

Hva har du på nattbordet? 

Mobilen og en haug med bøker. Leser mye og ofte et par om gangen.  

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Litt avhengig av hvor trett jeg er, men sjekker mail relativt tidlig og bruker tiden i bilen på vei til jobb for å «forberede» dagen.  

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

I stor grad. Først og fremst knyttet til mitt ansvarsområde som konserndirektør for organisasjon og HR, bankens fasiliteter, systemer og IT drift. Alle disse funksjonen har vært svært viktige i denne perioden for å sørge for at medarbeiderne våre har blitt ivaretatt både fysisk og psykisk, og at banken har hatt stabil og sikker drift og velfungerende verktøy og systemer. Ellers har jeg i store deler av denne perioden sittet på hjemmekontor og opplevd både fordeler og ulemper med det! 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt  

Tja.. jeg har vært i banken i 19 år og det er mange opplevelser som har festet seg. Men akkurat nå er det nok torsdag 12. mars som har festet seg da vi sendte alle medarbeiderne hjem. Selv måtte jeg skynde meg hjem i karantene, siden jeg hadde vært på utenlandstur i vinterferien.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Noe av det kjekkeste er å møte medarbeidere som brenner for jobben sin og bruker sin kompetanse og energi til beste for kundene våre og for banken. Vi har mange kompetente og engasjerte medarbeidere i SR-Bank!  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Jeg skulle gjerne sagt at jeg tråler alt av faglitteratur, men det vil ikke være helt sant. Jeg er så heldig og være omgitt av mange tunge fagpersoner både i konsernledelsen og i ledergruppen min. I tillegg snakker jeg ofte og jobber med andre fagressurser i banken – alle disse lærer jeg veldig mye av. Samtidig forsøker jeg å få med meg webinarer, informasjonsmailer mv om ulike temaer knyttet til fagområdene mine og bank/finans.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Jeg er så heldig å ha lite repeterende oppgaver, men skulle det være noe så var det hjelp til å møteinnkallinger/møteplanlegging.  

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Akkurat nå opplever både kundene våre og vi krevende tider knyttet til koronakrisen. Med hovedkontor i Rogaland er både vi og mange av kundene våre eksponert i oljerelatert virksomhet som opplever svært krevende tider nå. Det samme gjør mange av våre andre kunder både innenfor bedrifts- og personmarkedet som opplever svekket inntjening eller som har opplevd å bli permitterte/mistet jobben.  

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Jeg er så heldig å bo på Rennesøy (en øy utenfor Stavanger). Der liker jeg å gå turer på heia eller være på sjøen og fiske. Ellers så drar vi på hytta i Sauda både sommer og vinter. Jeg er også god til å slappe av på sofaen med en god bok.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Jeg blir inspirert av personer med stort engasjement. Enten det er folk som brenner for faget og jobben sin, eller som bruker fritiden på å dyrke engasjement. Spesielt blir jeg imponert av de som bruker engasjementet sitt til å hjelpe andre knyttet til frivillig arbeid i en eller annen form.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Ikke så veldig mye egentlig. Det må være oppdateringer fra venner eller familie rundt i landet.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

For meg er mobilen først og fremst et arbeidsverktøy. Jeg er ikke så veldig «god» til å bruke den på privaten. Men den er stort sett alltid med meg, først og fremst siden jeg som leder av krisestab i banken alltid er på vakt.  

Når logger du av for kvelden?  

Det varierer en god del. Det har vært et hektisk halvår med mye jobbing. Men jeg forsøker å kombinere normale arbeidsdager med noen dager der jeg jobber ekstra utover kvelden.