Min arbeidsdag: Hjemmearbeid i flere måneder 

– Vi har måtte omstille oss og har jobbet hjemmefra i flere måneder etter korona-utbruddetMen jeg er imponert over fleksibiliteten på tvers av organisasjonen, sier Emilie Willoch Frøyland i Danske Bank  

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Emilie Willoch Frøyland, Business Manager for Private Banking segmentet i Danske Bank Norge, 
27 år. 

Kaffe eller te? 
Kaffe  

Hva har du på nattbordet?  

For å være helt ærlig er jeg akkurat ferdig med totalrenovasjon av ny leilighet, derfor ingen nattbord.   

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Det tror jeg nok ikke man helt slutter å gjøre. Flere av problemstillingene jeg jobber med får jeg ideer til utover arbeidstid.  

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Det er jo selvfølgelig en annen arbeidshverdag. Vi har måtte omstille oss og har jobbet hjemmefra i flere måneder. Jeg er imponert over fleksibiliteten på tvers av organisasjonen. Danske Bank var også raskt ute med å gi ansatte muligheten til å jobbe hjemmefra fast to dager i uken på ubestemt tid.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt:

Jobben min handler om å tilrettelegge for gode kundeopplevelser og sørge for at vi samarbeider optimalt cross units. I en stor organisasjon kan det noen ganger sammenlignes med å løse et puslespill. De gangene man virkelig føler at løsningen er god – og tikker av boksene for noe som gjør kundene og ansatte mer fornøyde, føler jeg at jeg har levert godt. Ettersom Private Banking ofte hjelper kunder på tvers av banken, enten i markets eller på bedriftssiden, er det alltid gøy å se de forskjellige enhetene jobbe sammen for å gi kunden den beste opplevelsen.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det å løse vanskelige problemstillinger eller å få puslespillet til å gå opp mellom flere avdelinger og stakeholdere. Det gjør jobben min variert og gir meg nye spennende utfordringer daglig. Jeg setter også stor pris på å få arbeide med dyktige og gode kollegaer. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Her er både Danske Bank og avdelingen flinke på å trekke inn eksperter og fagpersoner for faglig påfyll. Ellers er jeg stor fan av podcaster og hører fast på det til og fra jobb.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Det er fremdeles flere oppgaver som ikke er digitalisert med hensyn til de store banktjenestene. Covid19 har kickstartet en større utvikling, men jeg gleder meg til den dagen vi kan gå gjennom alle de store livshendelsene i en sømløs digital opplevelse. For oss er kunderelasjonen og kontakten utrolig viktig. Den kommer nok aldri til å bli helt erstattet av et digitalt møte. Å kunne gi samme gode rådgivning og personlig touch digitalt er spennende, men også en utopi.  

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Kunden har høye forventninger til gode kundeopplevelser. Som bank blir vi ikke nødvendigvis lenger bare sammenlignet med andre banker, men også med selskaper som forstår kunden og gir dem gode digitale kundeopplevelser. For oss som bransje er utfordringen å følge utviklingen, utfordre markedet og kontinuerlig fornye prosessene våre.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?  

Jeg elsker å lage god mat, trene eller gjøre noe aktivt og selvfølgelig tilbringe tid med gode venner.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Jeg blir inspirert av å jobbe med dyktige kolleger, personer som virkelig brenner for det de gjør. 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Jeg er en sucker for god markedsføring og liker å se selskaper som virkelig tør å ta samfunnsansvar uten å prøve å være politisk korrekt. Elsket den siste Nikekampanjen rundt BLM.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Jeg er nok som de fleste litt avhengig. Jeg bruker den mye for jobb eller for å skrive ned tanker og ideer, men når jeg er sammen med venner, kjæreste og familie, legger jeg den bort.  

Når logger du av for kvelden?  

Det varierer veldig, noen kvelder blir det sent og ofte er jeg påkoblet lenge etter at jeg lukker PC’en. Jeg prøver å være god på å la «to-do listen» ligge og få inn en treningsøkt og en god middag.