Min normalarbeidsdag: – Litt utenfor komfortsonen 

Kristine Lund i Gjensidige har opplevd mye spennende og sier som regel alltid ja til en utfordring, selv om det innebærer å ta noen skritt utenfor komfortsonen.

Navn/rolle/arbeidssted:

Kristine Lund, forsikringsrådgiver og teamkoordinator i Gjensidige avd. Drammen. Tillitsvalgt for Finansforbundet og styremedlem i regionstyret i Buskerud.

Kaffe eller te? 

Begge deler. Nytraktet kaffe fra Moccamasteren på hjemmekontoret er en av de små hverdagsgledene mine.

Hva har du på nattbordet? 

Mobilen.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Når vekkerklokken ringer.

Bruker du fortsatt kontanter? 

Det er stort sett kun når tannfeen er på besøk. Da må jeg på butikken for å ta ut kontanter.

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt:

Det er helt umulig å komme med en konkret situasjon. Jeg har jobbet i Gjensidige i snart 9 år og har opplevd mye spennende. Jeg sier som regel alltid ja til en utfordring og har flere ganger måttet ta noen skritt ut av komfortsonen ved å f.eks. holde en presentasjon eller å delta på scenen under større arrangementer. Det gir meg en enormt god følelse å ha gjennomført noe slikt.

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det er det å møte og stadig bli kjent med nye mennesker.

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den?

Jeg er både empatisk og nysgjerrig. Dette bruker jeg daglig, både i kundesamtaler og som tillitsvalgt. Jeg er oppriktig interessert i den jeg snakker med og ønsker å bidra til å skape gode løsninger.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Jeg sier alltid ja til utvikling og som tillitsvalgt får jeg også mulighet til å holde meg mer oppdatert, både i Gjensidige og i finansbransjen generelt.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Loggføring og sending av oppsigelser ved flytte av forsikringer. Dette er en tidstyv, og konsekvensene kan bli store hvis en ikke er nøyaktig nok.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Jeg er heldig som jobber i et så stort og trygt selskap. Jeg, personlig opplever ikke de store utfordringene akkurat nå, men jeg vet det er en vanskelig tid for mange av våre kunder som har mistet en stor del av inntekten sin. Det jobbes med å lage gode løsninger for sikre at de har råd til å beholde de riktige forsikringene for seg og sine eiendeler, også i denne perioden.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Nå som barna er tilbake på skolen har jeg laget meg en god struktur og arbeidshverdag på hjemmekontor. Jeg har høy aktivitet og snakker med hyggelige kunder hver dag. Jeg rekker nesten ikke å savne kontoret.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Jeg kan bli inspirert av så mangt. Jeg er en kreativ sjel og får stadig nye idéer til å skape noe, enten det det gjelder aktiviteter på jobb eller private prosjekter. Jeg inspireres nok mest av folk som jobber for felleskapet og ønsker å få til noe bra for flere enn bare seg selv.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Facebook brukes mest til nødvendig informasjon tilknyttet skolen og barnas aktiviteter. Ellers er jeg glad i å følge Instagramkontoer som kan inspirere meg til å gjøre gode valg for økonomien, klimaet og som kan gi meg idéer til å lage enkel og sunn mat.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Jeg er aldri uten mobilen frivillig. Jeg mistet mobilen i sjøen i fjor sommer. Jeg klarte heldigvis å fiske den opp og fikk tørket den litt i stekeovnen. Det tok over et døgn å få den i live igjen. I mellomtiden måtte jeg låne min datters mobilklokke til å ringe med.

Når logger du av for kvelden? 

Jobb-PCen skrus som regel av klokken 16.00, men selvfølgelig med noen unntak. Ettermiddag og kveld er det familien som gjelder.