Min normalarbeidsdag: – Veldig inspirert av våre politikere 

Sheila Mann synes politikerne har gått fra å være veldig opptatte av å krangle med hverandre til å stå samlet i en krise. Hun kjente på skikkelig stolthet da statsministeren hadde en egen pressekonferanse for barna. Da fikk hun den gode følelsen hun får på 17. mai hvert år. 

Navn/rolle/arbeidssted:  

Sheila Mann, plasseringsrådgiverHandelsbanken Drammen. 

Kaffe eller te? 

Kaffe på dagen og te på kvelden. 

Hva har du  nattbordet?  

Der ligger det en bok om kjærlighet og et glass med vann jeg alltid glemmer å ta bort 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb 

Det er nok det første jeg tenker på når jeg våkner, så kommer jeg på alt jeg skal gjøre med barna før jeg kan dra.  

Bruker du fortsatt kontanter? 

Kontanter brukes kun til barnebursdager.  

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt 

Det må være kvinneseminaret vi hadde i Drammen i desember. Da samlet vi mange damer for å hjelpe dem med å ta grep om egen sparing. Jeg har vært med å planlegge slike seminarer i mange år, men  ville vi tenke nytt og inviterte lokale kvinner for at de kunne fortelle litt om hva de har valgt og hvorfor. I tillegg hjalp vi det lokale næringslivet ved at gjestene kunne shoppe litt inne i vårt lokale. Seminaret ble fulltegnet etter 2 dager, det var vanvittig kult!  Spesielt gøy er det å se at storebrorbanken over gaten lager et seminar med samme tanke og en av de samme kvinnene en kort stund etter.  

Hva er det morsomste du gjør  jobb 

Det er å klare å få mennesker til å se verdien av å spare. Spesielt moro er det når de kommer tilbake og har økt sparingen sin fordi de synes det er gøy!  

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den? 

Det er å være ærlig. Jeg jobber tross alt med store verdier. Da må jeg være ærlig både for å få kundene til å fortelle hva de føler på når det gjelder risiko og hvilke behov de har. Det er lett å bli blendet av oppsiden i aksjemarkedet. Min jobb er å forberede de på at det kan svinge kraftig. I dag er jeg trygg på det er noe vi har klart godt, fordi våre kunder stort sett holder seg til spareplanen selv i disse dager.  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Jeg leser mye. Det kommer informasjon fra mange hold og det ikke alltid lett å holde seg oppdatert. Men jeg er en liten finansnerd kan du si, fordi jeg elsker jobben min. Jeg er så heldig å ha de beste kundene!  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgavehva ville du valgt? 

Depotoppgaver.  

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat  (generelt og der du jobber)? 

Generelt tror jeg at vi ikke helt har grep om hvorfor virkeligheten er så forskjellig fra person til person. Endringer skjer før det er behov for det, fordi bankene har fått det for seg at vi skal være først ute med alt hele tiden.  

Noen trenger mer tid enn andre på å endre et mønster. Jeg har jobbet i bank i veldig mange år nå, og er ikke helt overbevist om at det stemmer at det er kundene som endrer sitt mønster eller om det er vi som endrer det for dem.  

Der jeg jobber er nok den største utfordringen antihvitvask sett i sammenheng med sparing. Vi har et enormt ansvar. Det er vanskelig å kjenne kundene så godt som vi skal, samtidig med at vi i så stor grad skal være digitale. Vi jobber med dette hver dag og det er utfordrende å vite nok uten at kunden skal tro de er kriminelle. Vi har lenge vært klar over at vi skal dokumentere inntekter for å gi lån, men ikke til sparing.  

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

Vel, jeg er påvirket på alle måter. Jeg har hjemmekontor annenhver uke, er lærer for min 11 åring og har tatt på meg nye arbeidsoppgaver for å løse hverdagen der jeg jobber. Jeg merker at jeg savner mine kollegaer veldig, og er ikke typen til å jobbe hjemmefra. Så jeg gleder meg masse til dette er over.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Det er mange som gjør det, men akkurat nå er jeg veldig inspirert av våre politikere. Jeg synes de har gått fra å være veldig opptatte av å krangle med hverandre til å stå samlet i en krise. Kjenner på en skikkelig stolthet da vår statsminister hadde en egen pressekonferanse for barna våre. Da fikk jeg den stolte følelsen jeg får på 17. mai hvert år.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Jeg er ikke så opptatt av hva som skrives i sosiale medier. Ser på det som et nødvendig onde vi må ha.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Det kommer an på om jeg er har ferie eller ikke. Jeg er litt surrete, så jeg husker ofte ikke hvor jeg har lagt mobilenNår jeg er sammen med familien, vet de som trenger å vite det hvordan de får tak i meg.  

Når logger du av for kvelden? 

Altfor sent.