Min normalarbeidsdag:  – En haug med ulike applikasjoner 

Jan Tore Bjøringsøy i Eika Forsikring savner fortsatt det ultimate integrerte programmet som snakker med alle fagsystemer. I dag består hans hverdag av å jobbe i en haug av ulike applikasjoner og det mener han det burde gå an å gjøre noe med.  

Navn/rolle/arbeidssted: 

Jan Tore Bjøringsøy, skadebehandler bilskade, Eika Forsikring. 

Kaffe eller te? 

Te. 

Hva har du på nattbordet? 

Ølbrygging fra hånd til munn og gitarnoteboka til Dream Theater sitt album: Scenes from a memory pt.2. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Når jeg setter meg ned med frokosten. Jeg ser da på klokka for å se hvor lenge jeg kan nyte dagens første måltid før jeg må ile av gårde. Frokost er viktig for meg, men en frokost på under 20 min er ikke en god start på dagen. 

Bruker du fortsatt kontanter? 

Svært sjeldent.  

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt: 

Den gangen jeg rundet et hjørne på jobb og tok et realt splitthopp i ren glede, bare for å konstatere at administrerende direktør var den som stod der kun halvannen meter i fra. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Det morsomste jeg vet er å utgjøre en forskjell for våre kunder, mine kollegaer og våre medlemmer samt når jeg kan være en gledesspreder for de rundt meg. Her er det mye godt humør å spore. 

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den? 

Evnen til å ta seg tid og å lytte, samt å dele med andre av den kunnskapen jeg selv har opparbeidet meg gjennom årene. Å ta seg tid når noen kommer med sine utfordringer gjør at jeg selv lærer nye ting. Ikke sikkert jeg har svaret på det vedkommende lurer på, men da finner vi ut av det. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Lytter til andre og lærer av det, tar ulike fagkurs via jobb samt melder meg opp til andre relevante kurs som tilbys. Finans Norge har bl.a. lagt ut 4 små webinarer i samarbeid med BI i disse dager, og jeg har meldt meg på 2 av disse.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Jeg savner fortsatt det ultimate integrerte programmet som snakker med alle fagsystemer. I dag består hverdagen av å jobbe i en haug av ulike applikasjoner. Det burde det gå an å gjøre noe med. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Usikkerhet knyttet til fremtidens kompetanse sett i lys av digitaliseringen og automatiseringen som går i et forrykende raskt tempo.  

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

I forhold til jobb så jeg har tilgang til alle systemer hjemmefra og får gjort det jeg skal, men jeg savner veldig kollegaene mine og det å kunne gjøre kjappe avklaringer over pulten. Det er i en sånn situasjon du virkelig setter pris på å ha et kontorlokale å gå til der du treffer andre mennesker. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Barna mine inspirerer meg hver eneste dag. Å se de vokse opp, hva de gjør, tenker og får til, det er inspirasjon for meg. 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

DIY (Do It Yourself) og failarmy videoer. Det er noe eget underholdende ved å se andre slå seg eller gjøre dumme ting, samtidig som jeg vet at dette kunne jeg helt fint ha klart å få til selv også. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

5-6 timer, og det er når jeg ligger og sover om natta. Ellers er den stort sett alltid med hvor enn jeg går.   

Når logger du av for kvelden?  

På jobb logger jeg av rundt kl. 16, men for andre ting så logger jeg av når jeg går til køys sånn rundt midnatt.