Min normalarbeidsdag: Inspireres av Pippi 

Karolina Elisabeth Lindqvist lar seg inspirere av Pippi Långstrump. Pippi tørr å utfordre, prøve ting med en ny vri, samtidig som hun har et hjerte av gull.  

Navn/rolle/arbeidssted: 

Karolina Elisabeth Lindqvist. Funksjonell arkitekt og tillitsvalgt i SpareBank 1 Forsikring, og konserntillitsvalgt for SpareBank 1 Gruppen. 

Kaffe eller te? 

Kaffe 

Hva har du på nattbordet? 

Vann, boken Brøderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren som jeg og min datter leser, og en tavle min sønn laget i barnehagen der det står: Får jeg holde deg i hånda, holde fast en liten stund. Slippe taket i alt annet og bare holde uten grunn. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Klokken 7.23, da går toget jeg som regel tar. 

Bruker du fortsatt kontanter? 

Ja, innimellom når barna trenger det.  

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt  

Det var ikke et enkelt spørsmål. Jeg husker fortsatt mitt første «oppdrag» som funksjonell arkitekt veldig godt. Vi jobbet lenge og hardt for å lage en ny bedriftsportal til pensjon- og forsikringskunder. Når den gikk ut i produksjon og ble tilgjengeliggjort for kundene var spesielt. 

Den dagen som fusjonsmeldingen mellom Sparebank 1 Skade og DnB Skade ble sendt ut kommer jeg å huske en stund til. Skulle på ferie dagen etter så da var det bare å «gilla läget» som man sier på svensk.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Være sammen med alle mine fantastiske kollegaer! Å jobbe med saker som betyr noe, være med på forandringer som fører til forbedringer, enten om det er for kunder eller medlemmer. Det er alltid muligheter til å lære noe nytt og det liker jeg. 

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den? 

Jeg har et stort engasjement og drivkraft, det trengs når man har flere roller og til tider problemstillinger av ganske forskjellig art. Det å brenne for selskapet man jobber i, kundene og medlemmene gjør at motivasjonen er der. Blir glad hver gang vi sammen får til noe bra. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Jeg leser mye faglige artikler, gjerne innimellom fra andre næringer og bransjer for å få nye perspektiver. Deltar på frokostforedrag og lytter til kollegaer. I dag er fokuset stort på at alt endres så raskt, da er det er viktig å huske på at det er faktisk vi som er med å bestemme endringstakt og retning.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Brette klær! Reiseregninger, finnes sikkert ok løsninger, men ikke som kan kombineres med andre systemer vi har. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Organisasjonsgraden. For Finansforbundet i SpareBank 1 Gruppen går organisasjonsgraden oppover, det skal vi fortsette å lykkes med. I næringen har Finansforbundet klart en netto vekst, det er veldig bra. Men vi vet at enda mer må til! Vi er nødt til å øke organisasjonsgraden i næringen og i samfunnet generelt, det styrker trepartssamarbeidet. Samarbeid og kort vei til dialog blir enda mer viktig i den tiden vi lever i. Teknologien gir nye muligheter, reguleringer stiller krav til oss og kompetansebehovet utvides. For å klare dette må vi jobbe sammen. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Det er mange, men jeg vil si Pippi Långstrump.  Hun tørr å utfordre, prøve ting med en ny vri, samtidig som hun har et hjerte av gull.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Saker om mennesker som bryr seg om andre, som kan gledes over andres gleder. Så syns jeg det er veldig gøy med ny teknologi og design. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Kanskje et døgn? Legger den bort når vi er ute i skogen. 

Når logger du av for kvelden? 

Senest klokken 22