Min normalarbeidsdag: Lave renter en utfordring 

For oss som jobber med pensjon, som i all hovedsak er et spareprodukt, er kanskje vedvarende lave renter den største utfordringen. Da må vi tilpasse oss for å oppnå den garanterte avkastningen, sier spesialrådgiver Ingrid Eriksen i KLP. 

Navn/rolle/arbeidssted:  

Ingrid Eriksen, spesialrådgiver kommunikasjon, KLP 

Kaffe eller te?  

Kaffe 

Hva har du på nattbordet?  

Jeg har akkurat startet på boka «Hvitekrist» som er første bok i serien «Kongenes tid», skrevet av historiker og sakprosaforfatter Tore Skeide. Bokserien handler om Norges store viking- og middelalderkonger. Jeg ble fristet til å lese den da den ble omtalt som «Den sanne historien om Ringenes Herre, bare bedre». 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

 07:00. Da tar jeg en kikk i dagens kalender og minner meg selv på alle gjøremål. 

Bruker du fortsatt kontanter?  

Sjelden. 

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt:  

Det må være den gangen jeg stod på Gardermoen uten lommebok på vei til et kundemøte i Troms for noen år siden. Flybilletter hadde jeg elektronisk, men jeg skulle ha leiebil videre. Jeg kunne ikke få hentet den uten å miste flyet, og valgte å dra i håp om at det kanskje skulle ordne seg: Og det gjør det gjerne på små plasser. Leiebilfirmaet nordpå kjente meg igjen og kjørte meg til det lokale lensmannskontoret. Der fikk jeg skrevet ut nødpass og derigjennom midlertidig kjøretillatelse. Og rådmannen i kommunen spanderte lunsj.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det er når jeg kan jobbe i prosjekter på tvers i organisasjonen. Sammen er vi best! 

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den? 

 Jeg håper mine omgivelser ser på meg som positiv, initiativrik og en som tar ansvar. 

 Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Det er viktig å tenke kreativt på hvordan vi kan løse oppgavene enda litt smartere for dem vi er til for. Jeg forsøker å holde meg oppdatert på regelendringer, og hvordan disse kan kommuniseres på en enkel og forståelig måte.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Av det minst viktige, men reiseregninger. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

For oss som jobber med pensjon, som i all hovedsak er et spareprodukt, er kanskje vedvarende lave renter den største utfordringen. Da må vi tilpasse oss for å oppnå den garanterte avkastningen. For finansbransjen som sådan er det å beholde og bygge tillit grunnleggende viktig, særlig i en digital finansverden. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Jeg vil si at alle som stiller seg til disposisjon i politikken, i frivillige organisasjoner og i ulike fagforbund inspirerer meg. De gjør en viktig innsats for at vi alle fortsatt kan leve i et fritt og liberalt demokrati.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

Politiske diskusjoner og kattevideoer. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Det var et avslørende spørsmål. Jeg har egentlig ikke bevisst logget av over lengre tid. Men en helg på hytta går jo fint uten TV og nett, men det er jo mobildekning der. 

Når logger du av for kvelden?  

I 22.30 – 23-tiden.