Min normalarbeidsdag: Forsøkt svindlet – beholdt roen 

En «kunde» forsøkte å svindle banken for 30 000 ved å endre på utseendet sitt litt og bruke en stjålet legitimasjon for så å prøve å ta ut kontanter fra en annen persons konto. Siw Marit Dalheim Bårdvik beholdt roen, trykket på alarmen og holdt personen med småprat til Politiet og vaktselskapet kom. 

Navn/rolle/arbeidssted: 

Siw Marit Dalheim BårdvikKonsernhovedtillitsvalgt i Eika Gruppen AS. Er også leder av Finansforbundet avdeling Trøndelag. 

Kaffe eller te?  

Helt klart kaffe. 

Hva har du på nattbordet?  

Har ikke nattbord. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Med en gang jeg våkner, det kan være alt mellom 04-07. 

Bruker du fortsatt kontanter?  

Ikke i hverdagen, men har alltid noen kontanter liggende til gaver når de yngste barna skal i barnebursdag.  

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt   

Vanskelig å ta frem en enkelt episode, men en der jeg husker alt som det skulle vært i går er fra min tid i DNB. For ganske mange år siden jobbet jeg i kassen hos DNB i Trondheim. En dag forsøkte en «kunde» å svindle banken for 30 000 ved å endre på utseendet sitt litt og bruke en stjålet legitimasjon for så å prøve å ta ut kontanter fra en annen persons konto. Jeg skjønte ganske raskt hva som var i ferd med å skje, klarte holde roen, trykke på alarmen og holde personen der med småprat og unnskyldninger om treigt datasystem til politi og vaktselskap kom og anholdt ham. Det ble rettssak og jeg ble innkalt som vitne.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb?   

Det morsomste er å jobbe med mennesker og å hjelpe til med å komme frem til gode løsninger, både det som gjelder alle ansatte og i enkeltsaker. Spesielt når personalsaker løser seg der den ansatte er fornøyd kjenner jeg at jobben min er skikkelig givende.  

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den?  

Min viktigste personlige egenskap mener jeg er at jeg er uredd og det er veldig lite som er skummelt når det kommer til jobbsituasjoner. Det gjør at jeg ikke er redd for å si fra verken til ledelse eller medlemmer, jeg er ikke redd for å ta det vi kaller vanskelige samtaler. Om noen skulle mene jeg ikke tar tak i ting, så er det ikke på grunn av at motet svikter, men heller at jeg venter på den beste anledningen til å gjøre det. Da er mulighetene for å få ting igjennom er betydelig større eller at det jeg sier får større gjennomslagskraft. Det er veldig mye som skjer hele tiden og rett tid/rett sted har faktisk ofte noe å si.  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Jeg holder meg oppdatert ved å ha kontakt med medlemmer og andre tillitsvalgte i andre bedrifter, lese nyhetsbrev, artikler, delta på konferanser, foredrag og kurs. Har også tatt kurs på BI og planlegger å ta flere når tiden strekker til.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Reiseregningene til Finansforbundet.  

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Jeg mener kompetanse. Digitaliseringen gjør at det skjer en utskiftning av kompetanse i bedriftene og vi må være på ballen for å tilpasse oss den kompetansen bedriften vi jobber i, etterspør.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Jeg inspireres spesielt av mennesker som viser mye omtanke for andre i hverdagen. De som får andre rundt seg til å føle seg verdifull, sett og velkommen. Det burde vi alle bestrebe å bli flinkere til.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?   

Jeg er ganske lite aktiv på sosiale medier. Nå for tiden er det interiør og hus som gjør at jeg stopper opp (siden jeg selv holder på med husbygging). Selvfølgelig stopper jeg også opp ved store nyheter.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Nå har jeg ikke som et mål og være mindre på mobilen, så det vet jeg ikke før jeg har prøvd. Men jeg mistet mobilen min første dagen på en 4 dagers festival for noen år tilbake. Da var jeg en uke uten. Det var uproblematisk. Mulig det hadde noe med situasjonen å gjøre :) Hadde det ikke vært ferie hadde det vært verre. Uten mobil er det vanskeligere å jobbe og ungene hadde nok ikke kommet seg på en eneste fritidsaktivitet eller bursdag. Alt ligger i kalenderen med varsel en time før. Står det ikke i kalenderen, så skjer det ikke.  

Når logger du av for kvelden?  

Mellom kl. 23 – 24.