Hanne Karoline Kræmer tok ved årsskiftet over som konsernsjef i SNN.

SNN helt i norgestopppen

Ved årsskiftet tok Hanne Karoline Kræmer over som toppsjef i SpareBank 1 NordNorge. 54-åringen har et sterkt konkurranseinstinkt og ønsker å bygge et bank-lag som også fremover kan prestere helt i norgestoppen.

Hvordan har de første dagene dine vært?

– Egentlig vært veldig fine. Det har vært full fart og masse å gjøre. SNN er en stor organisasjon, som jeg kjenner relativt godt etter mange år her. Folk har vært innom og sagt hei og velkommen. Forrige uke var jeg i Oslo og holdt presentasjon for analytikere og investorer. De hadde jeg ikke snakket til før. Så her blir det trening i fart, sier Kræmer.

SNN har levert godt over tid og er Nordens mest lønnsomme bank de siste fem årene. Å komme inn når det går så godt kan være utfordrende, for hvordan skal man da bli enda bedre?

– Banken har et kjempegodt grunnlag for å drive godt også fremover. Vi skal bli enda spissere der vi er flinke, samtidig som vi skal se etter nye muligheter. Det å bli ende mer kundenære vil være et moment. Samtidig kommer bærekraft for fullt, der kan det ligge et potensial. Vi er tungt inne med eget regnskapshus, der vil vi kunne levere flere tjenester til næringslivet, i tillegg til det vi gjør i dag. Kunstig intelligens vil også påvirke oss. Vi må se på hvordan vi kan utnytte det, til å skape bedre produkter og å gjøre hverdagen mer interessant for våre ansatte, ved å ta bort en del rutinepregede oppgaver.

Banken har et kjempegodt grunnlag for å drive godt også fremover

ÅPEN OG ÆRLIG

– Hvordan vil de ansatte merke at det er en ny kvinne på topp?

– Jeg er opptatt av åpenhet og ærlighet og vil bidra til enda mer åpen informasjonsflyt, både internt og eksternt. I en organisasjon vil det alltid være et stort behov for informasjon om hva som rører seg. Ambisjonen er at vi skal være flinke til å informere og involvere. Vi hadde konsernledermøte 3. januar. Etter det skrev jeg en liten notis på intranett om hva vi hadde fokus på der. Slike ting blir viktig. Samtidig er jeg veldig ambisiøs og har et sterkt konkurranseinstinkt. Men jeg liker å prestere sammen med andre, det å jobbe som lag og skape resultater sammen. Det er også en klar kulturdimensjon rundt lederskap, som handler om involvering og å se medarbeiderne, sier Kræmer.

POSITIV TIL TILLITSVALGTE

Kræmer ser at samarbeid mellom ledelse og tillitsvalgte er fruktbart.

– Jeg har i de lederstillingene jeg har hatt vært opptatt av å ha et godt forhold til de tillitsvalgte. At de sitter i styrer og kommer med innspill gjør at det blir lettere å forankre og få forståelse for tiltakene man må gjøre. De er flotte ambassadører som kan bidra til å få gjennom ting som er utfordrende for organisasjonen. Jeg opplever at de har en positiv inngang til at dette er et arbeid vi får til sammen. Jeg har tro på dialog, involvering og informasjon.

FAKTA:

Hanne Karoline Kræmer (54) er utdannet siviløkonom fra Universitetet i Växjö, og har tilleggsutdannelse innenfor ledelse. Hun har jobbet i SpareBank 1 Nord-Norge siden 1995, og har hatt ulike lederstillinger i konsernet siden år 2000. Blant annet har hun vært direktør i SNN Finans, og kommer nå fra stillingen som administrerende direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge.