Vigdis Mathisen og Ellen Lorentzen Stene
Ellen Lorentzen Stene (t.h.) og Vigdis Mathisen er begge fornøyd med at Konkurransetilsynet godkjente Nordeas oppkjøp av Danske Banks personmarkedsvirksomhet. Foto: Sverre Chr. Jarild.

Glad for at det ble ja

Konkurransetilsynet sier ja til at Nordea kan kjøpe Danske Banks personmarkedsvirksomhet i Norge. Hovedtillitsvalgt Ellen Lorentzen Stene i Danske Bank er godt fornøyd.

– Vi har levd i en boble, der vi har ventet på denne beslutningen. Resultatet er ikke overraskende. På mange måter blir det en førjulsgave for oss. Nå kan vi se fremover på en helt annen måte, sier Stene.

Kjøpsprosessen har stått litt på vent i påvente av tilsynets beslutning.

– Når vi kommer tilbake fra juleferie blir det full fart. Vi får nå en helt annen mulighet til å prate med Nordea. Før denne beslutningen var det konkurranseelementer som vi ikke kunne dele. Nå skal vi sikre en god overgang, både for kunder og ansatte, sier Stene.

Hun får støtte fra forbundsleder Vigdis Mathisen.

– Det er godt at det kommer en avklaring, nå slipper de ansatte å gå rundt i usikkerhet. Vi har vært positive til dette kjøpet helt siden det ble offentliggjort i sommer. Det er positivt at prosessen nå kommer et steg videre.

KLAR I NORDEA

I Nordea står de tillitsvalgte klar for å ta imot de nye ansatte og flere medlemmer.

– Det blir spennende med mange nye kolleger, selv om det ikke er bare bare å få inn flere hundre nye i en organisasjon, sier Jørgen Suo Lønnquist, vara hovedtillitsvalgt i Finansforbundet i Nordea.

– Det var fint å få en avklaring, særlig for de Danske Bank-ansatte, som nok har gått med mye usikkerhet. Vi skal sørge for at de blir godt tatt imot hos oss, sier Lønnquist.

Jørgen Suo Lønnquist lover at de Danske-Bank-ansatte som kommer over blir godt tatt imot. Foto: Sjur Anda.

Med dette kjøpet vil Nordea få adskillig flere ansatte i Trondheim. Finansforbundet Nordea har derfor gitt en av sine tillitsvalgte i området hovedansvar for å følge opp prosessen videre.

– Vi kommer til å være tett på prosessen videre og sørge for at dette blir bra. Det er fremdeles lenge til overtakelsen, men det er mye som skal på plass. Vi er ulike kulturer og ulike systemer som skal jobbe sammen. Da gjelder det å planlegge godt.

IKKE KONKURRANSEHINDER

Tilsynet sendte fredag morgen ut en melding om at de har orientert Nordea om at oppkjøpet av personkundeporteføljen til Danske Bank blir godkjent.

– Konkurransetilsynet har nå vurdert oppkjøpet grundig og kommet til at Nordea sitt oppkjøp av Danske Bank ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i bankmarkedet. Dermed kan oppkjøpet gjennomføres, sier konkurransedirektør Tina Søreide i en pressemelding.

Planen er at Nordea og Danske Bank skal gjennomføre transaksjonen i slutten av 2024. Nordea vil da betale Danske Bank for antall kunder som overføres på transaksjonstidspunktet.