100 TIL: Autorisert rådgiver, sier du? Da vil Arild Andersen, landsjef i Handelsbanken Norge, gjerne ha tak i deg. Banken skal ansette rundt 100 nye medarbeidere det neste året. (Foto: Bård Gudim)

Handelsbanken rekrutterer 200

Handelsbanken i Norge er på jakt etter markedsandeler i privatmarkedet. Satsingen innebærer rundt 200 nye ansatte.

– Strategien ble lagt for et par år tilbake. Handelsbanken Norge har hatt en større markedsandel i bedriftsmarkedet enn privatmarkedet, og så en mulighet for vekst, sier landsjef Arild Andersen.

Rekrutteringen har allerede pågått i halvannet år, og banken regner med å vokse fra 800 til 1000 ansatte før prosessen er ferdig.

TEKNOLOGI OG GODE RÅD

– Det er en mulighet til å utvikle hele organisasjonen. Vi utvikler oss særlig digitalt, og har rekruttert mye teknologisk kompetanse vi ikke hadde i banken fra før av. Vi er helt i sluttfasen av denne rekrutteringen – nå er vi særlig på jakt etter enda flere autoriserte kunderådgivere, sier Andersen, og konstaterer at autoriserte rådgivere er en ressurs det er hard kamp om for tiden.

Han anslår at rundt 100 nye stillinger skal besettes i året som kommer, innenfor flere fagområder.

– Vi sørger for at vi blir en mer mangfoldig bank gjennom denne prosessen. Vi ser at teknologisatsingen gjør at vi tiltrekker oss personer med annen bakgrunn og kompetanse enn vi har hatt, og kommer til å representere et enda større grensesnitt av befolkningen i andre enden av denne prosessen, sier Andersen.

– Vi er på en historisk reise for å skape en større og bedre bank i det norske markedet. Dette er en offensiv satsning som skaper spennende muligheter både for dagens ansatte og nye medarbeidere, sier han.

GODE TIDER GIR OGSÅ MEDLEMSVEKST

Hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Handelsbanken, Tone Anita Martinsen, sitter også i ansettelsesutvalget.

– Vi ser etter folk som ikke er helt like oss selv i denne rekrutteringen, sier hun.

STERKERE DIGITALT: Rådgivning på kontor er kjernen i Handelsbanken. Nå blir vi også mye sterkere digitalt. Det er det beste av to verdener, konstaterer hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Handelsbanken, Tone Anita Martinsen. Her på møte med de tillitsvalgte i banken. (Foto: Lars N. Sæthre)

Flere ansatte gir også flere fagorganiserte. Finansforbundet har om lag 600 medlemmer i Handelsbanken – eller 65,23 prosent, for å være helt presis.

– Vi har hatt en fin vekst nå i år, med over 20 nye medlemmer den siste måneden. Satsingen i privatmarkedet og den digitale utviklingen er en spennende fase for Handelsbanken, men det er en stor endring, som gjør noe med de ansatte. Folk lurer på hva denne endringen betyr for dem, og deres rolle – og da er det naturlig at flere søker et slikt felleskap, sier Martinsen.

STOR KUNDEMASSE PÅ VEI INN

Hun mener endringen vil merkes best i filialene.

– Det blir flere kundemøter enn før. Digitale løsninger gjør samtidig at kundene kan gjøre mye mer selv. Det frigjør tid på kontorene, og gjør for eksempel at rådgiverne må jobbe mer proaktivt med å få inn spare- og investeringskunder, sier hun.

1. januar 2024 trer Handelsbankens avtale med Akademikerne Pluss og Tekna i kraft. Flere av disse medlemmene har allerede flyttet kundeforholdet sitt.

– Det er en kjempestor kundemasse, som vi skal ta godt vare på, konstaterer Martinsen.

– De tillitsvalgte har samarbeidet med ledelsen i denne prosessen, og opplever at de er interessert i å høre hva vi er opptatt av.

Handelsbanken har vært i Norge i 35 år, og er Norges tredje største bank på bedriftsmarkedet. Markedsandelen i privatmarkedet er tre prosent. Banken har 39 kontorer i Norge.