ET PRIVILEGIUM: – Det er et privilegium å stå skulder ved skulder med alle de flotte folkene i YS-familien i kampen for et bedre arbeidsliv for de mange, sier Erik Kollerud som ikke tar gjenvalg som YS-leder.

Erik Kollerud tar ikke gjenvalg som YS-leder

Erik Kollerud har i dag varslet valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg som YS-leder på kongressen i oktober. 

– Jeg har vært tillitsvalgt siden 90-tallet, og på heltid i over 20 år. Det har vært en utrolig spennende reise, fra menig ambulansearbeider til å representere 230 000 YS-medlemmer overfor arbeidsgiverorganisasjonene, Storting og regjering. Det er noe jeg aldri hadde forestilt meg da jeg gikk inn dørene på sykehuset i Drammen for første gang, sier han.

– Å få være tillitsvalgt er noe av det fineste som finnes, og jeg har møtt og jobbet med utrolig mange flinke, engasjerte og dedikerte mennesker i YS-familien og i trepartssamarbeidet. Det er et privilegium å stå skulder ved skulder med alle disse flotte folkene i kampen for et bedre arbeidsliv for de mange, og det gir meg masse energi. Men jeg er 55, og hvis jeg skal gjøre noe annet i livet, må jeg nesten gjøre det nå. Jeg har lyst til å se hva tilværelsen har å tilby utenfor Lakkegata 23. Som de fleste i YS vet, er livslang læring og omstilling hjertesaker for meg. Nå skal jeg prøve det selv, sier Kollerud.