LIKE KRAV: – De to kanskje viktigste utfordringene må være styring og kontroll samt kundeadferd. Her er det like krav til både store og små banker, sier hovedtillitsvalgt Jan Flaskerud i Skue Sparebank.

Min arbeidsdag: – Krevende balansegang

– Å tilpasse oss kundenes behov og ønsker kan være krevende, ikke minst for lokale sparebanker, sier hovedtillitsvalgt Jan Flaskerud i Skue Sparebank.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:

Jan Flaskerud/Konsulent Risk og Compliance i Skue Sparebank og hovedtillitsvalgt/ Leder av Finansforbundet i Eika Gruppen/ 62 år.

Kaffe eller te?  

Kaffe.

Hva har du på nattbordet?

Telefon og vekkeklokke.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Til frokost, ofte rundt kl 07:00.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

I tidlig fase ble det tre måneder med hjemmekontor, etter hvert tilbake på kontoret i Hønefoss. Vi gjennomførte en fusjon mellom Hønefoss Sparebank og Skue Sparebank i denne perioden.
Coronasituasjonen gjør at jeg ikke får vært så mye rundt på vårt kontornett som ønskelig. Det får jeg ta igjen når det blir bedre tider.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt

Det er mange ting jeg husker, men ønsker å velge en positiv ting som sitter godt.

Vi rykker tilbake til den dagen jeg ble valgt som leder av Finansforbundet i Eika Gruppen. Etter å ha vært tillitsvalgt i bank i en mannsalder så var det stas å få den tilliten.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er når jeg kan hjelpe et medlem. Ikke så farlig om det er en stor eller liten sak, men at medlemmet blir glad og fornøyd. Selvfølgelig er det generelt morsomt når man får til gode løsninger for banken på vegne av de ansatte.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

I kraft av å være leder av en fagforening treffer man mange mennesker i hverdagen. Alle disse treffpunkter er med på at man holder seg oppdatert i bransjen.

I tillegg leser jeg aviser og er mye på nett.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Tror jeg ville valgt noe som treffer mange ansatte i bank: Det er å få innført elektronisk signering av kausjon og realkausjon.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Jeg er vel ikke rett person til å svare ut hele finansbransjen, men om jeg kan holde meg til lokale sparebanker er det flere utfordringer.
De to kanskje viktigste utfordringene må være styring og kontroll samt kundeadferd. Her er det like krav til både store og små banker. Det å ha evne til å tilpasse seg kundens behov og ønsker, rett å slett holde tritt med kundeadferd, det er en utfordring.

Kritisk viktig for begge disse problemstillingene blir å evne å tilpasse den kompetanse man har og det å rekruttere ny riktig kompetanse.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er ofte på fjellet. Går turer på beina og ski. Sykler mye om sommeren.


Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Kan ikke plukke ut en enkelt person. Jeg inspireres gjennom hverdagen. Møter så mange flinke mennesker i jobbsituasjon, om det er kollegaer eller i forskjellige fora. Hvor positive og dedikerte mange er til jobben sin. Ekstra påfyll av drivstoff for meg når de du møter er positive, vil finne gode løsninger og gjør det med et smil. Da kjenner jeg at jeg er klar for nye utfordringer.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Jeg er opptatt av ting som høres positivt ut, eller tema som fenger. En god overskrift hvor ting høres positivt ut kan jeg bli nysgjerrig på. Hopper raskt videre om det ikke var så spennende da.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Klarer meg ikke uten, da føler jeg meg naken. Har glemt den hjemme noen få ganger. Når jeg oppdager det på jobben, kan jeg like godt kjøre hjem og hente mobilen.

Når logger du av for kvelden? 

Prøver å slå av senest kl. 22.