ENGASJER DEG: – Jeg oppfordrer alle som har mulighet til å engasjere seg på landsmøtet til høsten, enten ved å delta selv eller komme med forslag til forbedringer. Det er her vi legger grunnlaget for de neste tre årene til Finansforbundet, sier konserntillitsvalgt Sigmund Hollerud i DNB.

Min arbeidsdag: Nye krav gir nye jobber

– Den største utfordringen for finansbransjen akkurat nå er alle regulatoriske krav som er kommet. Det positive sett fra et fagforeningsperspektiv er jo at nye krav gir mange nye jobber spesielt innen AML og GDPR, sier konserntillitsvalgt Sigmund Hollerud i DNB.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Sigmund Hollerud/ Konserntillitsvalgt/ DNB/ 33 år.

Kaffe eller te?

Kaffe.

Hva har du på nattbordet?

Ingenting.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Prøver å vente til jeg har levert i barnehagen, men nå på hjemmekontor blir fort til at jeg tenker på jobb allerede ved frokostbordet.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Fra mye reising og tid borte til å nesten bare jobbe hjemmefra har vært en stor forandring.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt

Her er det mye jeg kan trekke frem, men i år er det jo landsmøte. Så da må jeg nesten si å delta på landsmøte for første gang og tale til alle delegater (og dirigenter) husker jeg spesielt godt. Jeg oppfordrer alle som har mulighet til å engasjere seg, enten ved å delta selv eller komme med forslag til forbedringer. Det er her vi legger grunnlaget for de neste tre årene til Finansforbundet.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Det morsomste jeg gjør må være å møte medlemmene våre og kollegaer.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Jeg forsøker så godt jeg kan å lese meg opp på det meste, delta på faglige konferanser i og utenfor DNB og ikke minst snakke med folk som er involvert i endringene.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Reiseregninger og referater, hvis man da legger automatisert inn i betydningen digitalisert.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Hvis jeg skal peke på den største utfordringen for finansbransjen akkurat nå, så må jeg nok helle mot alle regulatoriske krav som er kommet. Det positive med det fra et fagforeningsperspektiv er jo at det har kommet veldig mange arbeidsoppgaver som vi før ikke trengte så mange hoder til. Da spesielt innen AML og GDPR.

Den største utfordringen for Finansforbundet DNB sånn jeg ser det, er at vi fortsatt er relevante. Vi må øke organisasjonsgraden samtidig som det er høy turnover og mange nyansatte som ikke kjenner til oss. Her tror jeg en stor del av løsningen vil være å klare å få så mange aktive tillitsvalgte som mulig i hele organisasjonen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Lage mat, trene og være sosial med venner og familie. Bygge togbane og borg med to-åringen er noe jeg definitivt liker å gjøre nå for tiden.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Mennesker jeg møter. Opplevelsene deres, og de som ikke er redd for å si akkurat hva de mener.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Komiske dyr og generelt ting med humor.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

To uker, men det er dårlig skryt da jeg var på ferie uten mobildekning. Er nok generelt for avhengig av mobilen min, men jobber med saken.

Når logger du av for kvelden?

Alt for sent, men med nytt år er ett av mine forsetter å prøve å logge av tidligere. Jeg må ha et fast klokkeslett, og holde meg til det.