Startet yrkeslivet med å hilse på Nelson Mandela

Gine Wang-Reese fikk en pangstart på arbeidslivet da hun var med Næringsdepartementet til Sør-Afrika og fikk hilse på daværende president Nelson Mandela.  

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Gine Wang-Reese, divisjonsdirektør samfunn og bærekraft i DNB. 50 år 

Kaffe eller te?  

Aller helst kaffe, men innimellom te. 

Hva har du på nattbordet?  

Er nettopp ferdig med Jeffrey Archers “Kane and Abel”. Ellers blir det mye norske aviser, Economist og Politico på nett. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Det starter nesten med en gang etter at jeg har våknet.  

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  

Korona har hatt en stor påvirkning på arbeidssituasjonen min. Jeg byttet arbeidsgiver midt i pandemien, og det var krevende å starte i ny jobb hvor jeg måtte bli kjent med kollegaer og ny bedrift digitalt. Heldigvis er arbeidshverdagen tilbake til en ny normal. Jeg trives best på kontoret! 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   

Jeg var så heldig å få delta med Næringsdepartementet under det norske statsbesøket til Sør-Afrika i 1998. Der fikk jeg hilse på president Nelson Mandela. Det var en uforglemmelig start på yrkeslivet mitt.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Jeg trigges av strategiarbeid, resultater og å jobbe med dyktige folk! Det var utrolig givende å få lede prosessen frem mot en revitalisert bærekraftsstrategi for DNB i år, sammen med så mange dyktige bærekraftseksperter i DNB. Vi løftet ambisjonsnivået vårt gjennom et samspill på tvers av hele DNB. Jeg får energi av å jobbe på denne måten!  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Jeg leser mye og deltar på arrangementer som gir ny læring. Det gjelder alt fra det globale makrobildet, de nasjonale driverne til detaljerte fagspørsmål på bærekraft eller finans- og næringspolitikk. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Heldigvis er mye digitalisert, så personlig savner jeg ikke nye verktøy. På fagområdet ønsker vi oss bedre og mer sammenlignbare ESG-data, dvs. mer standardisering og digitalisering av bærekraftinformasjon. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Finansnæringen spiller en nøkkelrolle for verdiskaping, digitalisering og bærekraftig omstilling. Det må skapes flere arbeidsplasser og høyere eksportinntekter, og vi må styrke Norges grønne konkurransekraft. Vi er en stadig mer integrert del av det felleseuropeiske finansmarkedet, og det er viktig at både næringen og norsk næringsliv har de samme rammevilkårene som andre land.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?  

Vi er en aktiv familie, så fritiden er ganske låst. Jeg liker å bruke tid til fjells, på å reise og å samle venner til et bedre måltid. Jeg er veldig glad i musikk og gleder meg til å gå på konserter igjen. På ønskelista står Beck, The Weekend og Kendrick Lamar. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Jeg inspireres av mennesker, bedrifter og fagmiljøer som kommer opp med løsninger på de store utfordringene, f.eks. innen klima og helse. Hvis jeg skal trekke frem en person i politikken, syns jeg EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er en inspirerende leder i den bærekraftige omstillingen.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Det er hyggelig med sosiale oppdateringer, men jeg stopper sjelden lenge opp i sosiale medier. Unntaket er nok jobbrelaterte nyheter på LinkedIn.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Jeg har dessverre ganske blitt ganske avhengig av mobilen og legger den sjelden fra meg.  

Når logger du av for kvelden?   

Jeg forsøker å logge av jobb før det blir for sent og roer ned dagen med nyheter, en Netflix-serie eller lesestoff fra 21-tiden på hverdagene.