Min arbeidsdag: Kjøpte bolig, fikk oppsigelse

– Under bankkrisen i 1988 var jeg den yngste av 18 personer som fikk oppsigelsen på pulten. Da hadde jeg akkurat kjøpt min første bolig. Det ble tøffe dager, men heldigvis ordnet det seg og jeg fikk fortsette i DnC i et vikariat. 

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Anstein Ludvigsen / Banksjef Oppland / SpareBank 1 Østlandet / 56 år. 

Kaffe eller te? 

Kaffe.   

Hva har du på nattbordet?   

Mobil. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?   

Når jeg våkner om morgenen. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?   

Hjemmekontor og møter på Teams.  Vi har lært at Teams funker godt både til interne møter, kurs og kundemøter.  Den digitale utviklingen har gått enda raskere i koronaperioden og kommer til å påvirke fremtidig arbeidsmåte. Det har dessverre blitt altfor lite sosialt og relasjonsbygging tar litt lenger tid. 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   

 Bankkrisen i 1988, høy kredittvekst og utlånsrenter opp mot 15 – 16%. Jeg jobbet da i DnC Ringsaker (DNB i dag) hvor vi var 70 ansatte fordelt på tre lokale bankkontorer.  Jeg var den yngste av 18 personer som fikk oppsigelsen på pulten og hadde akkurat kjøpt min første bolig.  Tøffe dager, men heldigvis ordnet det seg og jeg fikk fortsette i DNC i et vikariat. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb?   

Når vi lykkes sammen som team og samtaler med gode kollegaer.   

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?   

Gjennomfører alle oppdateringer i bankens regi, samt følger aktiv med i bransjefora og sosiale medier.    

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Skanning av pass og det tror jeg kommer snart. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?   

Hard kamp om kundene med priskrig både på utlånsrenter og forsikringsprodukter.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?   

Trener aktivt på ski og sykkel. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?   

Blir inspirert av folk som jobber hardt og lykkes, både innenfor jobb og idrett. Motto: Lære av de beste.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?   

Artikler om trening, samt bank- og finansnæringen. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?   

Egentlig avhengig, men kanskje 2 timer en gang da jeg glemte igjen telefonen. 

Når logger du av for kvelden?   

Når jeg legger meg, rundt kl. 23.