Min arbeidsdag: 1 100 nye lånesøknader på en dag 

Direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank

Torvald Kvamme og Bulder Bank fikk 1 100 påbegynte lånesøknader midt under koronakrisen. Pandemien har gitt nisjebanken en boost 

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Torvald Kvamme, Direktør, Bulder Bank, 54 år. 

Kaffe eller te? 

Kaffe 

Hva har du på nattbordet? 

Akkurat nå ligger boken «How the mighty fall» av Jim Collins der. Sparebanken Vest gjennomfører jevnlig «fagfrokost» med lederkorpset i banken med ulike tema. Akkurat nå er det denne boken brennaktuelfor alle store organisasjoner som vil finne tidlige tegn og signaler på hva som kan være trusler og føre til nedgang.  

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Når den første kaffekoppen er på bordet, og det betyr ca. kl.06:30. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

I Bulder Bank har hatt vi hatt en stor økning i antall søknad på grunn av korona. Bankbetingelser ble satt ettertrykkelig på agendaen etter gjentatte rentenedsettelser. Det gjorde at vårt tilbud ble synlig i markedet gjennom presseomtaler og generell interesse. Den store pågangen førte til at vi måtte snu oss rundt i stort tempo for å effektivisere og ta unna trafikken. Dette var krevende når vi samtidig hadde store begrensninger på hvor vi kunne jobbe. Men vi kom oss gjennom det, og vi kommer styrket ut av krisen. Nå har vi en mye mer effektiv låneprosess, og har fått på plass bedre rutiner og mye bedre støtte av robotteknologi og annen automatisering. Det viha stor glede av i den videre utviklingen. 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt 

Den dagen vi kom på jobb og så at det var nærmere 1 100 mennesker som hadde startet lånesøknad på én dag. Dette skjedde midt i koronakrisen, og vi hadde ikke drømt om at vi skulle klare å tiltrekke oss så mange potensielle kunder på så kort tid. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det morsomste er å jobbe med å utvikle tjenestene i Bulder Bank sammen med kolleger som er flinkere enn meg selv. Vi har en usedvanlig kompetent gjeng med stort eierskap til det vi lager. Og den entusiasmen og innsatsviljen er det utrolig morsomt å ta del i. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Jeg oppretter kundeforhold i mange banker for å være tett på det som skjer, og har lommeboken full av kort fra hele Europa. Mange ledere stoler litt for mye på rapporter, artikler og utredninger. Dette er også viktig, og jeg lytter til mange podcaster og leser mange artikler. Men jeg har stor tro på å ta og føle på konkurrentenes tilbud. Nøkkelspørsmålet er alltid: Hvilket verdiforslag er egentlig dette? Hvilket faktisk kundeproblem løser dette? 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Jeg synes vi er i svært god stand når det gjelder hvilke oppgaver som har fått påbegynt digitalisering og savner egentlig ikke noe spesielt. Men jeg møter stadig oppgaver som kunne vært digitalisert på en bedre måte. Det gjelder både brukervennlighet og stabilitet. Det er utrolig irriterende med dårlig brukervennlighet eller tekniske plattformer som faller sammen i tide og utide. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

Finansbransjen er fremdeles preget av en «innenfra og ut»holdning. Den virkelig gode forretningsutviklingen starter med å løse kundenes problemer. Dette gjør finansbransjen sårbar, fordi nye aktører som er tuftet på god brukeropplevelse og det å begeistre kundene får en mye lettere jobb. På den annen side har den etablerte finansbransjen gode kort på hånden, spesielt når det gjelder kreditt. Det er vanskelig for nye fintech-bedrifter å komme opp med. 

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Liker godt å klimpre litt på en synthesizer eller ta en fisketur med båten. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Blir veldig inspirert av de store gründerne av type Elon Musk og Steve Jobs. De har laget produkter og løsninger som virkelig har satt et avtrykk på hvordan vi bruker teknologi. Synes det er spesielt interessant hvordan de fokuserer på kjernen i det de ønsker å få til. Produktene er bare for å realisere en mye større visjon.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Jeg stopper gjerne opp med litt underfundig humor, men oppdateringer fra omgangskretsen og fra arbeidsplassen er også interessant. Nyheter leser jeg helst direkte i mediene. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Det kan jeg nesten ikke huske, men tipper det er når jeg har vært på litt lengre reiser. Hele familien var på tur til Japan i 2016, og da var det noen solide huller uten dekning. Egentlig ganske deilig når jeg tenker etter. 

Når logger du av for kvelden? 

Setter mobilen på «ikke forstyrr» når jeg går og legger meg, men kunne med fordel ha kuttet ut før dette.