Spennende sommerjobb i DNB

Som summer interns i DNB får Jon Ludvik Dæhlie Rosenberg og Katharina Palm større utfordringer i sommerjobben enn de fleste.

Tekst og foto: Sjur Anda

– Akkurat nå holder vi på å kartlegge startups DNB kan samarbeide med, sier Palm, som holder på med en master i industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim.

– Vi ser på behovene i organisasjonen også ser vi om det bør gjøres internt eller om det kan løses gjennom samarbeid med en startup. Så da blir det å treffe masse folk for å finne utav ting. Vi blir veldig godt tatt imot over alt, sier Rosenberg. Han Studerer til holder på med en master i business intelligence ved Aarhus Universitet.

– Det handler om å se hva som lønner seg – å løse problemene internt i DNB eller å se på ferdige løsninger som kanskje noen startups har. Til slutt skal vi presenterer noen av problemstillingene og mulige løsninger for ledelsen her, sier Palm.

– Hva er det beste med å være intern?

– Her får jeg bruke det jeg har lært i praksis og jeg får masse informasjon om hva som skjer i DNB. De har også hatt interns i mange år og har tatt godt imot oss med et veldig bra opplegg, sier Palm.

– Jeg har lært veldig mye og fått mye ansvar. Vi har også forholdsvis frie tøyler til hvordan vi skal løse oppgavene. Vi blir tatt på alvor, det er veldig bra, sier Rosenberg, som har en klar tanke om at det er bank han vil jobbe i.

–  Det er en spennende bransje der det skjer mye. Det er også interessant å se hvordan finansielle systemer og økonomi fungerer. Fremover blir det stadig mer teknologi som går inn i bransjen, det passer bra nå som jeg studerer data science, sier han.

Åpent for alle

I år hadde DNB 57 studenter inne på ulike steder i banken.

Summer internship skal gi studenter arbeidserfaring og et innblikk i hvordan arbeidslivet fungerer.

– Det er jo selvsagt et ønske om at de skal få relevant erfaring og kanskje komme tilbake til oss etter endt studie enten som gradaute eller som ansatt. Det er også viktig for oss å ta inn studenter som stillinger spørsmål og som ser på måten vi jobber på en ny måte, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsbø.

Alle kan søke på summer internships. Utlysningene for høsten 2020 legges ut denne høsten.

– Det er helt klart en fordel om man er ferdig med en bachelor grad, men ikke noe krav, sier Korsbø, som også påpeker det også gode muligheter for de som ikke er «blåruss» eller har finans i fagkretsen.

– I DNB har vi døren åpen for alle som vil søke, uavhengig av hvilket studie man går på. Det er ikke EN fasit på hvilke profil vi ser etter. Bank og finans er i stor endring, og i dag kan det være like nyttig å ha en bakgrunn fra eksempel IT/teknologi, innovasjon eller statistikkanalyse som en klassisk «bankutdannelse», forklarer han.