Over 140 millioner kortkjøp

Tall fra Nets og Vipps AS viser at i februar ble det gjennomført 141,1 millioner kortkjøp, en vekst på 4,2 prosent i forhold til februar 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 44,7 milliarder kroner, en økning på 1,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. (Foto: NTB/Scanpix).

— Tradisjonelt er februar den måneden i året som har færrest kortkjøp, og i år er det første gang vi har behandlet mer enn 140 millioner kortkjøp i løpet av årets andre måned. Februar var også andre måneden på rad hvor gjennomsnittsbeløpet var på 317 kroner. Dette tyder på at det utføres stadig flere småkjøp med betalingskort, trolig som erstatning for kontanter, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i februar benyttet 118,5 millioner ganger, noe som er 1,9 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for 35,4 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Sju prosent kontaktløst

I februar tæppet nordmenn 8,8 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 7,4 prosent sammenlignet med januar 2019.

— Andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp fortsetter også å øke. Fra januar til februar har denne andelen økt fra 6,7 prosent til 7,4 prosent. At denne andelen øker er en stor fordel for både butikkene og kundene siden det går mye raskere å betale kontaktløst, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS, som BankAxept er en del av.