Sparebanken Øst gir en ekstra ferieuke til småbarnsforeldre

Junioruken kaller banken den ekstra ferieuken, som gis til dem med barn fra to til ni år.

Tekst: Sjur Frimand-Anda, foto: Eget

Det hele begynte da Finansforbundet i banken forhandlet ny bedriftsavtale. Egentlig var forhandlingene stort sett over, da en av de tillitsvalgte nesten som spøk foreslo mer ferie til dem med små barn.

– Da kastet direktøren seg på og sa, ja, det kunne han godt tenke seg, hvis vi var med på det. Og det var vi jo, sier hovedtillitsvalgt Sissel Album Fjeld. I år er det 30 av de ansatte som nyter godt av junioruken.

– Er det noen som har brukt for ekstra fri, så er det vel småbarnsforeldrene? Det er gjerne planleggingsdager i året der barna må være hjemme, og i tillegg er også både barnehage og SFO stengt store deler av sommeren. Det gjør at de med små barn ofte har en stor kabal de skal legge for å få alle fridagene til å gå opp, sier Fjeld.

Junioruken er en uke som gis til dem med barn fra 2 til 9 år, det vil si det året barnet fyller to og det året det fyller ni.

REKRUTTERINGSARGUMENT

Fjeld tror også en ekstra ferieuke kan bidra til å rekruttere folk til banken.

– Vi har ansatt en del nye mennesker, både i tradisjonelle bankyrker og innen teknologi og utvikling. Den siste gruppen er vanskelig å få tak i i Drammen. Mange av de nye er unge, som enten er i småbarnsfasen eller som ikke har startet på den ennå. En ekstra ferieuke har vist seg å være et godt rekrutteringstiltak, samtidig som det kan bidra til at folk blir værende, sier Fjeld.