Satser på åpne søknader

I ett og et halvt år har Siamak Javid vært uten jobb. Nå gjennomfører han et jobbsøkerkurs for arbeidsledige med høyskoleutdanning. Her håper han å finne veien inn i det skjulte jobbmarkedet.

TEKST OG FOTO: SJUR FRIMAND-ANDA

– Jeg har fremdeles mye å gi og er veldig motivert til å finne meg en ny jobb. Men det er ikke så lett. Bransjen kutter folk innen IT-drift. I tillegg begynner min alder å bli et moment, sier Javid, som mistet jobben som senioringeniør under nedbemanninger i Nets i 2014.

Vi treffer ham i Din utviklings lokaler på Helsfyr. Her kurses han sammen med andre høyt utdannende arbeidsledige i å finne nye veier inn i arbeidslivet. På under tre uker skal de innom alt fra å skrive CV og søknad til kroppsspråk i intervjusituasjonen og hvordan man kan gjøre seg synlige for arbeidsgivere.

– Det er viktig å være synlig, både før og etter du har søkt en jobb. I tillegg er det mange stillinger som aldri blir utlyst. Bedriftene trenger folk, men gjør av ulike grunner ikke noe med det. Ved å introdusere seg selv, er du plutselig rett mann på rett plass, sier Javid.

ÅPNE SØKNADER

Nettopp det å søke seg mot det skjulte arbeidsmarkedet, er det beste tipset så langt.

– Det handler om å finne en bedrift man har lyst å jobbe i, og sende en åpen søknad. Dette er en ny måte for meg å jobbe på, forteller Javid, som har en bachelor i IT.

Han søker også bredere nå.

– Jeg kan ikke bare søke på rene IT-stillinger i finansbransjen. IT brukes over alt, og jeg vil ha nytte av min bakgrunn i nesten alle jobber. Jeg kan ikke være kresen, og er åpen for det aller meste. Men det må være en jobb jeg kan trives i for da er jeg ærlig, både med meg selv og arbeidsgiver, påpeker han.

EN KJEDELIG HVERDAG

Dagene som arbeidssøker blir svært like og kjedelige.

– Jeg står opp om morgenen som vanlige folk. Det er fort gjort å snu dagen, og det er ikke så heldig. Jeg sjekker ledige stillinger på Navs nettsider og søker på dem som er relevante. Så går jeg gjerne en tur ut. På kveldene er jeg mye med venner. Dagene blir fryktelig lange, og helg og hverdag går i ett. Jeg savner å ha kolleger og en jobb å gå til hver dag. Det er godt å føle at noen trenger en, sier Javid.

– Hvorfor skal folk ansette akkurat deg?

– Jeg har fremdeles mye å gi og er svært motivert til å gjøre en god jobb for den som ansetter meg, sier han.

Siamak Javid, 52 år

Utdannelse: Bachelor innen IT fra Høyskolen i Oslo

Lang erfaring fra drift av tyngre driftsmiljøer. Trives når han får jobbe hands-on for å finne gode løsninger på konkrete problemstillinger.

Kontakt: Telefon: 951 23 577, epost: siamak.javid@gmail.com

JOBBHJELP I FINANSFOKUS
Finansfokus har nå lansert tjenesten jobbhjelp. Vi tilbyr alle arbeidsledige medlemmer å markedsføre sin kompetanse overfor nye potensielle arbeidsgivere på www.finansfokus.no Alt du trenger å gjøre er å sende inn følgende: Navn, alder, bosted, nøkkelkompetanse, arbeidserfaring og dette vil jeg jobbe med. Teksten må ikke være lengre enn 450 anslag eller 90 ord. Legg ved et godt foto av deg selv i best mulig kvalitet. Finansfokus forbeholder seg retten til å redigere innsendt tekst og presentere jobbsøkerne digitalt på www.finansfokus.no. Tekst og bilde sendes til: jobbhjelp@finansforbundet.no Publisering skjer fortløpende på vår nettside. Gratis jobbannonser i Finansfokus er en fordel for deg som medlem i Finansforbundet.