Norges beste finansgolfer

Da Finans-NM i golf gikk av stabelen i midten av august, var ingen i nærheten av Jacob Nordvoll. Med fire over par knuste han resten av feltet. I kvinneklassen tok ikke uventet Linn Kristin Sæther seieren. Med erfaring fra Europatouren var hun den golferen med tyngst bakgrunn.

TEKST OG FOTO: SJUR FRIMAND-ANDA

 TYRIFJORDEN: – Dette var moro, sier Jacob Nordvoll, etter at resultatene var klare. Dagen hadde begynt bra, med vindstille og opphold. Men etter hvert slo værgudene til med både kraftig regn og vind. Til tross for dette holdt Nordvoll hodet kaldt og spilte 18 tilnærmet feilfrie hull. Han imponerte blant annet med tre birdies på rad, fra hull 16-18, en meget sterk prestasjon.

– Jo, det var tøffe forhold, og jeg er veldig fornøyd med scoren, sier bærumsgutten, som til daglig studerer nasjonaløkonomi i Trondheim og har ekstrajobb hos SpareBank 1 SMN.

Med en score på fire over par var han fem slag bedre enn andremann, Ola Marius Bergseng fra SEB.

BESTE DAME

Lill Kristin Sæther, som vant dameklassen, har som best vært rangert som Norges tredje beste kvinnelige golfer.

BLANT ELITEN: Linn Kristin Sæther har vært en av Norges beste kvinnelige golfere. – Nå er det deilig med et vanlig A4-liv med jobb og barn, sier hun.

Hun hadde flere sesonger bak seg på kvinnenes Europatour, før hun la opp i 2009. At Sæther tok seieren var ingen stor overraskelse. Med en score på sju over par under Finans-NM var hun klart best blant damene, hele 14 slag foran Jannicke Bull Flesland.

– Det var kjempegøy å konkurrere igjen, sier Sæther, som til daglig jobber med helseforsikring i IF. Se gjerne videointervju om hennes tid på Europatouren her.

JUBILEUMSARRANGEMENT

Finans-NM går over to dager, der man første dagen konkurrerer individuelt, mens dag to er reservert for lagspill. I år tok IF det ettertraktede lagtrofeet, fulgt av Nets og Storebrand. Årets turnering gikk på Tyrifjorden Golfklubb, noe som passet utmerket, da det i år var 20-årsjubileum for mesterskapet, og også det første arrangementet ble gjennomført på samme bane. Konkurransen er åpen for alle som jobber i bank, finans og forsikring. Totalt er det plass til rundt 100 deltakere.

Hvem som arrangerer turneringen går på omgang. I år var det Nordea som sto bak.

FAKTA:

FINANS-NM I GOLF

Ble gjennomført første gang i 1996. Konkurransen spilles over to dager, med individuell konkurranse på fredag og lagkonkurranse på lørdag. I tillegg er det mulig for deltakerne å spille en ekstrarunde torsdag, for å bli kjent med banen. Det er to dameklasser og to herreklasser, disse deles ut fra handicap, der de beste spiller brutto slagspill mens de med noe høyere handicap spiller stableford med 3/4 handicap. Lørdagens konkurranse spilles som scrambleturnering med firemannslag.