Bergens blideste trafikkbetjent

Etter 30 år som forsikrings- og systemkonsulent i Storebrand og If, ville Grete Dale Larsen (51) gjøre noe helt nytt. Nå er hun ansatt i Bergen kommune som trafikkbetjent og stortrives.

TEKST: SVEIN ÅGE ERIKSEN FOTO: VIDAR LANGELAND

BERGEN: Det skal mer enn et regntungt Bergen eller hissige bilister som har feilparkert, for å ta det gode humøret fra Grete Dale Larsen. I skrivende stund har hun arbeidet nøyaktige to uker som trafikkbetjent i Bergen kommune og stortrives i ny jobb med viktige utfordringer.

Men først må vi starte denne solskinnshistorien i If Skadeforsikring i Bergen. Kalenderen viser mai 2015, og det er innkalt til møte der temaet er omorganisering. Beskjeden er klar: If i Bergen skal nå kun ha selgere. Andre arbeidsoppgaver flyttes til Hamar. Tilsvarende beskjed gikk også ut til en rekke andre kontorer. De som ikke ønsket å selge, måtte finne seg noe annet å gjøre utenfor selskapet. Grete Dale Larsen var en av dem.

– Det var en tung beskjed å få at jobben din blir borte. Etter 30 år i Storebrand og If var vi blitt en stor familie, og derfor var det tungt å miste gode kolleger. Det var nesten som en skilsmisse etter et langt ekteskap. Men vi fikk god hjelp og støtte underveis og bistand fra et karrieresenter på veien videre. Det var til meget god hjelp for meg, fordi det var lenge siden jeg sist gang hadde søkt på en jobb, forteller Dale Larsen.

Fordi hun hadde lang ansiennitet, fikk hun en sluttpakke med lønn i 22 måneder. Opprinnelig skulle hun arbeidet i If frem til mai i år, men hun fikk anledning til å slutte ved årsskiftet for å kunne konsentrere seg fullt og helt om jobbsøkingen.

PIRRET NYSGJERRIGHETEN

– Det var tøft å søke ny jobb, og det var mange hundre søkere på de jobbene jeg kunne tenke meg som butikkansatt eller konduktør på Fløibanen. Jeg fikk aldri noen tilbakemelding på mange søknader. Jeg registrerte meg også hos alle vikarbyråene i byen. Men en dag kom jeg over en annonse på Finn.no der de søkte etter trafikkbetjent, og det pirret min nysgjerrighet.

Hun skrev søknaden, sendte med sin nye CV og bilde og ble raskt innkalt til intervju. Av 122 søkere til stillingen ble det Grete Dale Larsen som til slutt fikk jobben! Hennes første arbeidsdag var 9. mai, og hun er blitt svært godt tatt imot og fått god opplæring i sin nye jobb.

– Jeg har bare møtt hyggelige mennesker så langt. Det handler også mye om hvordan du selv møter andre mennesker. Trafikkbetjenter er langt hyggeligere enn det mytene sier, og dessuten utfører vi en veldig viktig jobb for å få god og trygg fremkommelighet i trafikken. Den største utfordringen blir å jobbe turnus med både kvelds- og helgevakter, men slik er det. Da får jeg andre fridager i stedet, og det tror jeg blir veldig bra, avslutter Grete Dale Larsen.