KONSTRUKTIVE TILBAKEMELDINGER: Gjennom hele prosessen har det vært konstruktive samtaler mellom de tillitsvalgte. Her ved hovedtillitsvalgt Sjur Smedstad (Sp1 Østlandet, t.h.) og hovedtillitsvalgt Kim Gøran Hårstadsveen (Totens Sparebank) 

De ansatte godt ivaretatt

Ingen ansatte tvinges til å bytte arbeidsinnhold eller arbeidsplass når fusjonen mellom SpareBank 1 Østlandet og Totens Sparebank sannsynligvis blir en realitet i høst. Isteden får de større karrieremuligheter og en mer slagkraftig arbeidsgiver.  

HAMAR: 1. november forventes fusjonen mellom SpareBank 1 Østlandet og Totens Sparebank å være et faktum. Det er noen formaliteter som må på plass, men dette regner man med går i boks. På Toten-siden var det en del støy da fusjonen ble kjent.   

Nå trenger du ikke bytte arbeidsgiver for å få en karriere

Kim Gøran Hårstadsveen, Totens Sparebank 

– Det har roet seg etter at vedtaket ble slått fast på generalforsamlingen. De fleste ansatte har tillit til at styret og ledelse har gjort en god jobb. Nå gleder folk seg til å få flere kolleger og et større fagmiljø, sier Kim Gøran Hårstadsveen, hovedtillitsvalgt i Totens Sparebank. 

– Det er også en stor fordel for vår bank, som gjennom fusjonen får et forsterket fotfeste på andre siden av Mjøsa. Østlandet eide 24,9 prosent av Totens allerede før fusjonen, og mange har sett på dette som et godt parti for å bygge en større bank, forklarer Sjur Smedstad, hovedtillitsvalgt i SpareBank 1 Østlandet.  

MYE LIKT 

Når to banker skal slås sammen er det også ulike ansattgoder og lignende som skal samkjøres.  

– Det er mye likt, men Totens har hatt flere goder og ting vi har hatt som administrative ordninger med i bedriftsavtalen. Å finne gode løsninger for ansattgoder har vært en forutsetning for å få til fusjonen, og det har blitt noen justeringer av tingene som sto i avtaleverket, sier Smedstad.  

Nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrev

Legg igjen e-postadressen din og motta vårt ukentlige nyhetsbrev med de siste nyhetene fra finansbransjen.

– Det er et regnestykke med plusser og minuser. Vi har eksempelvis subsidiert sparing i egenkapitalbevis som alle fra Totens nå også får, sier Smedstad.  

Hvordan den nye bedriftsavtalen blir, er ikke klart ennå. Arbeidet med dette starter opp så snart det juridiske rundt fusjonen er klart.  

SAMME ARBEIDSSTED 

De ansatte i Totens Sparebank vil oppleve størst endringer. Det er nytt navn, et annet miljø og kanskje også en ny leder.  

– Samtidig er det en trygghet i å være en del av en større organisasjon. Det gir også større utviklingsmuligheter for de ansatte. Nå trenger du ikke bytte arbeidsgiver for å få en karriere. Vi blir sterkere på flere områder og får større fagmiljøer, sier Hårstadsveen.  

På tre steder er begge bankene representert. Disse slås sammen til større enheter. På Gjøvik skal det på sikt komme et stort kundesenter, noe som skaper flere muligheter på Toten-siden.  

– Alle beholder sitt arbeidssted. Ingen flyttes uten å ønske det selv. Samme arbeidssted og arbeidsinnhold er en stor del av fusjonspakken. Det vil bli flere, ikke færre arbeidsplasser i Oppland, sier Smedstad.