FIKK GJENNOMSLAG: – Vi har fått gjennomslag for to viktige krav, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. (Foto: Sjur Anda)

Enighet i tariffoppgjøret

Det er enighet i tariffoppgjøret mellom Finansforbundet og Finans Norge. Det blir gitt et generelt tillegg på 2,65 prosent til alle og minimum 18 000 til hver. Dermed blir det ingen streik.

Forbundsleder Vigdis Mathisen er fornøyd med resultatet. – Vi har fått gjennomslag for to viktige krav: Høyere andel generelt tillegg som gis til alle og en kombinasjon av kronetillegg og prosenttillegg. Dette vil treffe medlemmer på alle nivå. Rammen for oppgjøret er på 5,2%.

GODT SENTRALT TILLEGG

– For oss har det vært viktig å sikre alle et godt sentralt tillegg. Vi har medlemmer på alle lønnsnivå med ulik type kompetanse. Med dette resultatet har vi klart å løfte hele laget – i en tid der prisvekst og renteøkninger rammer bredt, sier hun.

Oppgjøret omfatter over 20 000 medlemmer i finans og gjelder fra 1. mai 2023. 

Les mer hos Finansforbundet

LOKALT SPILLEROM 

– Finans Norge er fornøyde med å ha landet årets lønnsoppgjør. Vi har strukket oss langt. Løsningen gir et godt generelt tillegg til alle grupper, samtidig som det gir våre virksomheter et lokalt spillerom innenfor frontfagets ramme, sier arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad. 

GODT FORNØYD: – Finans Norge er fornøyde med å ha landet årets lønnsoppgjør. Vi har strukket oss langt. (Foto: Kilian Munch)

Det gis et generelt tillegg på lønnsregulativets satser/fastlønnen på 2,65 %, minimum kr. 18 000 per år. Det generelle tillegget gjøres gjeldende med virkning fra 1. mai 2023. Resultatet er innenfor frontfagsrammen på 5,2 prosent.  

GODKJENNING GJENSTÅR 

Nå gjenstår godkjenning fra partenes egne organer. Gjensidig svarfrist for endelig vedtakelse av det anbefalte forslaget er satt til 5. juni kl. 15.00. Det anbefalte forslaget kan ikke iverksettes før forslaget er vedtatt.

Les mer hos Finans Norge