Høy inflasjon gir utfordringer

Høy inflasjon med påfølgende høye renter er blant bransjens største utfordringer, mener Linda Kleiven.

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Linda Kleiven – Forsikringsrådgiver Bedrift, Landbruk og Privat, Eidsberg Sparebank, 57 år

Kaffe eller te? 

Te

Hva har du på nattbordet? 

Mobiltelefon og briller

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Dagen min starter alltid 0630 med en halvtimes tur med hunden. Da passer det fint å tenke gjennom hva slags avtaler jeg har den dagen og hva slags arbeidsoppgaver jeg bør prøve å få gjennomført. Så da er svaret 0630

Hvorfor ønsket du å bli tillitsvalgt?

Det var egentlig ikke noe jeg hadde gått rundt og tenkt at jeg hadde lyst å bli, og når jeg ble spurt brukte jeg god tid på å bestemme meg. Hovedgrunnen var nok at det virket veldig spennende å få bedre kjennskap og innsikt i det som rører seg på min egen arbeidsplass, og få være med i prosesser som påvirker bedriften vi jobber i. Å føle at jeg hadde tillit fra mine kollegaer hadde også stor betydning.

Hva blir din viktigste oppgave?

Å være bindeledd mellom ledelse og medlemmene. Være engasjert i det som skjer, både blant mine kollegaer og i bedriften.

Hvilke forventninger har du til din nye rolle som tillitsvalgt?

At jeg skal bli trygg på rollen min, at jeg skal klare å være reflektert og at jeg skal få enda grundigere kjennskap til bedriften min. At jeg og mine medtillitsvalgte skal jobbe sammen for våre medlemmer og for bedriften vår. At vi som tillitsvalgte skal være synlige og gjøre det som forventes av oss.

Blir din arbeidshverdag på noen måte påvirket av krigen i Ukraina?

Kanskje ikke direkte i forhold til de arbeidsoppgaver jeg utfører, men jeg ser jo de store konsekvensene krigen medfører, både i menneskelige tragedie, urolig økonomi, varemangel og ringvirkninger i hele Europa. Først og fremst en meningsløs krig som medfører så mye vondt for det ukrainske folk.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt.  

Det må være når vi under Korona og hjemmekontortiden klarte å samle bortimot alle ansatte til «Påskepils» på teams, etter arbeidstid siste dag før påske. Det var utrolig hyggelig.

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det må være når vi tar den lille time outen innimellom, med gode historier, gjerne noe «hyss», og en skikkelig god latter. Det skaper god energi og god stemning.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Det kan være utfordrende, men jeg leser en del aviser og får med meg minst to ulike nyhetssendinger daglig. Det gjelder også å være litt nysgjerrig og lete opp aktuelle nyheter både internt og eksternt.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Den høye inflasjonen og den underliggende prisveksten, med påfølgende hyppige renteøkninger. Regulatoriske endringer og teknologi. Dette setter nye krav til ressurser i en liten lokalbank der jeg jobber. Det er viktig med ledelse som tar dette på alvor og ansatte som er endringsvillige og motiverte.

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Drive med ulike former for håndarbeid, være med familie og venner, reise på hytta på fjellet.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Alle de som driver frivillig arbeid i forskjellige lag og organisasjoner inspirere meg. De gjør en fantastisk innsats som kommer veldig mange til gode.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Alt fra turbilder, strikkeoppskrifter, matoppskrifter, lenker til aktuelle nyheter, lenker til norske kriminalsaker og lenker til sportsbegivenheter.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Ikke lenge…, men når jeg kommer hjem fra jobb er det veldig godt å la telefonen ligge i veska ett par timer.

Når logger du av for kvelden?  

Kl. 23 – 23.30