MISTET KONTAKTEN: – Som tillitsvalgt mistet vi den daglige kontakten med folk, siden ingen var til stede på kontoret, sier nestleder Mette Osvold i Finansforbundet i Tryg.

Min arbeidsdag: – Vi måtte tenke nytt

-Det ble en stor overgang å gå fra fysiske til digitale kurs. Det var utfordrende for instruktørene og plutselig skulle undervise foran skjermen uten direkte kontakt med deltakerne.  Vi måtte tenke nytt i forhold til hvordan vi kunne tilby noe til medlemmene, sier Mette Osvold, nestleder i Finansforbundet i Tryg. 

Navn/rolle/arbeidssted/alder:   

Mette Osvold, jobber som kompetanseansvarlig for bedriftsmarked og som nestleder i Finansforbundet i Tryg i Bergen. Er nå på vei til å jobbe 100 % som nestleder. 43 år. 

Kaffe eller te?   

Kaffe. 

Hva har du på nattbordet?   

Mobil, interiørblad og bok. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?   

I bilen på vei til jobb etter levering av minstemann på SFO. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?   

Som kompetanseansvarlig ble det en stor overgang å gå fra fysiske til digitale kurs. Det var utfordrende for instruktørene og plutselig skulle undervise foran skjermen uten direkte kontakt med deltakerne. Vi måtte tilpasse innhold og metode, og det har fungert veldig bra. Som tillitsvalgt mistet vi den daglige kontakten med folk, siden ingen var til stede på kontoret. Vi måtte tenke nytt i forhold til hvordan vi kunne tilby noe til medlemmene, i tillegg til alle de gode webinarene som Finansforbundet satt opp. Vi lanserte «Finanslunsj» som er en uformell prat om dagsaktuelle temaer med interessante gjester. Det holdes digitalt i lunsjtiden, slik at folk kunne få litt input i lunsjen hjemme. Tema har blant annet vært: Kompetanse, Bærekraft og Lønn. 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   

Da jeg og noen kollega hadde med et kameracrew og laget filmer med medarbeidere som intervjuet kjente samfunnsfolk. Alle opptak ble gjort utendørs og vi hadde sol hver gang. Det ble utrolig bra, og jeg er så imponert over folk som hopper i det og går langt utenfor sin egen komfortsone.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb?   

Å drive med utvikling sammen med gode kollega.  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?   

Leser en del og hører podcast fra visjonære folk som tar sjanser og utfordrer det etablerte. Får god innsikt samtidig som det inspirerer.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?   

Ønsker meg robotstøvsuger hjemme. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?   

En av de største utfordringene i bransjen er kompetanse. Vi vet at jobber vil forsvinne og at nye vil komme. Utfordringen blir å holde seg oppdatert og gripe mulighetene som er der. Det er så utrolig viktig å være bevisst på det. Arbeidsgiver har ett ansvar for å tilrettelegge for utvikling og hver enkelt av oss er ansvarlig for å lære. Vi jobber for at dagens medarbeidere også skal være morgendagens medarbeidere.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?   

Jeg elsker å gå i fjellet, og gjør det så ofte jeg kan. Da finner jeg roen og tenker ikke så mye på andre ting. Det viser seg også at telt er undervurdert. Hverdagen er hektisk med jobb, studie, mann og tre barn, så det er godt å bare komme seg ut i naturen.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?   

Blir inspirert av mange, alt fra sterke ledere, gründere og idrettsfolk til frivillighetsarbeid. Folk som tror på det gode i mennesker og som evner å se mulighetene og er villig til å jobbe for det.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

Fine bilder og interessante overskrifter 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?   

Det vet jeg faktisk ikke, ett døgn kanskje? 

Når logger du av for kvelden?    

Det varierer, men forsøker å være bevisst på å være av en stund før jeg legger meg.